1e klasse C: sv Nootdorp niet te kloppen, ook dorpsgenoot RKDEO kopje onder

De derby in Nootdorp tussen gastheer RKDEO en sv Nootdorp werd een prooi voor de bezoekers. Na een 1-1 stand halverwege de wedstrijd, trok sv Nootdorp tenslotte nipt met 1-2 aan het langste eind. De ploeg van het trainersduo Jeroen Struijs en John Karelse is aan een enorme opmars bezig.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

sv Nootdorp smaakte het genoegen om al na acht minuten aan de leiding te komen. Fabian Pak maakte een overtreding op Jop Verhagen van sv Nootdorp. Verhagen ging zelf achter de bal staan bij de vrije trap en vond langs de muur de bovenhoek: 0-1. Twee minuten later dacht Verhagen weer doeltreffend te zijn, maar zijn schot van afstand werd door doelman Huub Koning uit de lucht geplukt.

Wie dacht dat RKDEO zich zomaar bij een nederlaag zou neerleggen, had het niet bij het rechte eind. Na iets meer dan een kwartier op de klok volgde er een aanval via Izzy Rosini, die de bal bezorgde bij Olaf Kramer, die breed legde op Sven van Noppen, die zijn ploeg naast sv Nootdorp zette: 1-1. RKDEO wilde meer en een schot van Youni de Bruin ging even later voor langs het sv Nootdorp-doel. RKDEO bleef het proberen. Het kreeg een vrije trap te nemen na een overtreding van Peter Lomonaco op Olaf Kramer. Het schot van Tommy Simonis ketste echter op de muur af. Even later een aanval via Kramer, maar de inzet van Sven van Noppen verdween via de vingertoppen van sv Nootdorp-doelman Jordi de Bruijn tot hoekschop.

In de slotfase probeerde Van Noppen het nogmaals op aangeven van Irian Boeschoten, maar doelman De Bruijn was weer attent. Ook het slotakkoord van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een vrije trap, gegevens vanwege een overtreding op Fabian Pak, werd vanaf de rand van de zestien door Izzy Rosini over de muur en over de kruising geschoten. Een gelijke stand van 1-1 derhalve bij de rust.

Na zes minuten in het tweede bedrijf werd Olaf Kramer van RKDEO de diepte ingestuurd en nam de bal gelijk op de schoen, maar deze belandde recht in de handen van doelman De Bruijn. Na bijna een uur spelen kwam Koen van der Gaag van sv Nootdorp net te laat voor het RKDEO-doel, na een voorzet van Randy Stanneveld, om gevaarlijk te worden. In de 65e minuut viel dan toch de tweede treffer van sv Nootdorp. Na een vrije trap van Jop Verhagen kwam de bal bij de tweede paal in een kluwen van spelers terecht, waarin Peter Lomonaco wist te scoren: 2-1. Doelman Huub Koning protesteerde nog wel, dat hij gehinderd zou zijn, maar scheidsrechter Giovanni Jaggen wilde er niets van weten.

RKDEO wilde zich nog niet bij een nederlaag neerleggen. Een schot van Jazz Vermeer vanuit de tweede lijn vloog over het doel van De Bruijn en na een voorzet van Tommy Simonis kopte Dylan Boapeah de bal net over. Uit een vrije trap van Jack Doorschodt eindigde de bal naast het sv Nootdorp-doel. Een aanval via Robin Schaarman bracht de bal bij Jazz Vermeer, die breed legde op Dylan Boapeah, maar via de vingertoppen van de doelman werd het niet meer dan een hoekschop. In de stand kwam geen verandering meer en stapte sv Nootdorp lachend het veld af met weer drie punten in de pocket: 1-2.