1e klasse C: Die Haghe grijpt strohalm door te winnen van sv Honselersdijk

Het gaat Die Haghe in deze jaargang van de eerste klasse nu niet bepaald voor de wind. Veel blessureleed en vroeg afhakende spelers lagen hieraan ten grondslag. Het vond met een bijna volledige selectie in sv Honselersdijk een gelijkwaardige tegenstander en wist nu wel de drie punten aan het totaal toe te voegen. Dat geeft weer hoop op een klein wonder.

Tekst: Wim van de Graaf      |      Foto’s: Koos Ophorst

Toch begon het duel voor de thuisploeg even in mineur toen Jelle Halsema zich al na vijf minuten geblesseerd moest laten vervangen door Tony Bergsma. Het eerste kwartier was geheel voor Die Haghe, waarna een speler van sv Honselersdijk bijna zijn eigen doelman verschalkte. Quinten van der Helm wist nog net een vinger achter de bal te krijgen en voorkwam erger voor zijn team. Na een half uur spelen schoot Sander de Jong op het doel van sv Honselersdijk, maar de bal ging net over de kruising. In de veertigste minuut gaf Leroy Klootwijk een splijtende pass op de snel sprintende Sebastiaan van der Starre, maar zijn schot werd knap door Quinten van der Helm met de voet gepareerd. Zo werd de thee met de brilstand opgedronken en werden er nieuwe aanvalsplannen bedacht.

Nog steeds onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd de wedstrijd hervat en was Die Haghe nog steeds de bovenliggende partij in een verder niet goede, maar wel spannende wedstrijd. Een hard schot van Moaaz Elnahas zeilde in de vijftigste minuut over het Honselse doel. Even later was er gevaar voor het doel van Die Haghe, maar de bal kon tijdig worden weggewerkt. Beide teams pasten halverwege de tweede helft een wissel toe om het tij in hun voordeel te doen keren. Mike de Graaf van Die Haghe kreeg in de ruim een kwartier voor tijd een grote kans om de score te openen, maar de doelman van Honselersdijk was net op tijd bij de bal.

Een minuut later schoot Tony Bergsma na een hoekschop van dichtbij hoog over het doel van de oranjehemden. Ook de bezoekers kregen een goede kans, maar het harde schot ging via de vuisten van doelman Justin van Look naast het Haagse doel. Aan de andere kant kopte Sander de Jong over. Zo bleken de doelpunten duur en was het een typische nul-nul wedstrijd. Die Haghe voerde de laatste tien minuten de druk op de Westlanders nog wat op, maar de vele kansen die dit offensief opleverden, bleven zonder resultaat.

Tot twee minuten voor tijd. Na weer een scrimmage voor het doel van de Westlanders was het de uitblinkende verdediger Jesse Bakker, kind van de club die ooit Die Haghe naar de eerste klasse had gekopt, die zijn voet tegen de bal zette en Quinten van der Helm vanaf vijf meter kansloos liet: 1-0. Een explosie van vreugde aan Die Haghe-zijde tot gevolg. Arbiter Ron Wolf uit Berkel – die kan terugzien op een puike wedstrijd – moest de ruime blessuretijd er wel bijtellen en zo werd het in de 95e minuut nog knap spannend toen een kanonskogel richting de kruising van het Die Haghe-doel vloog. Het was Justin van Look die met een geweldige redding de bal uit zijn doel wist te houden en daarmee de drie volle punten op Ockenburgh.

Zo won Die Haghe in een sportieve wedstrijd van de oude rivaal sv Honselersdijk en heeft het weer aansluiting met de staartclubs in de eerste klasse C gevonden. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97 en is sv Honselersdijk gastheer van Valken’68.