4e Divisie: Westlandia schiet halve dozijn treffers bijeen

Westlandia heeft zich prima hersteld van het nipte verlies van vorige week. In Vlaardingen liet het gastheer Zwaluwen met liefst 0-6 kansloos. Bij rust had de formatie van trainer Maurizio Ceccucci al een 0-3 voorsprong opgebouwd.

Tekst: Ton Beije

Westlandia kwam goed uit de startblokken. De eerste mogelijkheid leek zich al na zes minuten aan te dienen, maar de bal bereikte uit een voorzet van Baris Koc net niet het hoofd van Zion Valies. Nog voor het eerste kwartier verstreken was nam Westlandia de leiding. Een voorzet op maat van Sergi Roeleveld werd uitstekend door Zion Valies (foto) binnengekopt: 0-1. Vier minuten na de openingstreffer een eerste plaagstootje van Zwaluwen, maar de kopbal van Jazzy Adams verdween naast het Naaldwijkse doel.

Moed

Het gaf Zwaluwen moed en de ploeg werd ook wat sterker. Geluk aan Westlandia-kant dat na bijna een half uur op de klok de bal na een schot van Valdo Spencer maar net over de kruising vloog. Vlak daarna was Westlandia dicht bij de verdubbeling van de marge. Bij een snelle omschakelingbezorgde Sergi Roeleveld de bal panklaar op het hoofd van Desley Bransen, maar zijn kopbal eindigde tegen de paal. Het bleek voor de gastheren uitstel van executie, want twee minuten later was het wel raak. De bal werd uit een vrije trap van Anass Achahbar door de meegekomen Robin Buwalda tegen de touwen gekopt: 0-2.

Trefzeker

Het kon niet op voor de bezoekers. Twee minuten na de 0-2 konden de handen weer omhoog. Na een uitstekende actie op rechts van Hidde van der Arend was dit keer Sergi Roeleveld zelf trefzeker: 0-3. Een ongekende weelde voor Westlandia om bij Zwaluwen met een 0-3 voorsprong aan de thee te gaan.

Sloop

Trainer Maurizio Ceccucci had dan ook geen reden om voor het tweede bedrijf een wijziging in zijn team aan te brengen. Binnen elf minuten kon de Naaldwijkse aanhang weer juichen. Een voorzet van Hidde van der Arend werd door de technisch vaardige Anass Achahbar achter zijn standbeen langs binnengetikt: 0-4. Zwaluwen leek rijp voor de sloop, want exact na een uur spelen was ook de 0-5 een feit. Tim van Marrewijk trok goed door op rechts en legde de bal op het hoofd van Sergi Roeleveld waarna Anass Achahbar kon scoren. Westlandia liet in die fase Zwaluwen alle hoeken van het veld zien.

Vrije trap

Dinand Kuhn had ook een duit in het zakje willen doen, maar zag zijn harde schot knap gepareerd worden door Zwaluwen-doelman Harksen. Het halve dozijn treffers werd echter toch vol gemaakt. Tien minuten voor tijd liet Milo Wagner uit een geweldige vrije trap de ineens in het Vlaardingse doel verdwijnen, waarmee de 0-6 een feit was. Volgende week is Westlandia gastheer van Heerjansdam.

Lees verder