4e Divisie: FC ’s-Gravenzande in evenwicht met Smitshoek

Na het teleurstellende resultaat vorige week tegen laagvlieger VOC stond voor FC ’s-Gravenzande de volgende uitdaging op het programma: Smitshoek. De bezoekers hadden vooraf slechts één puntje minder, dus wilden de ’s-Gravenzanders met 40 punten de derde plaats behouden dan was winst noodzakelijk. Ook Zwaluwen en sv Poortugaal lagen op de loer met 39 punten, en is het verschil slechts één punt. Het zou zeker geen eenvoudige opgave worden, want vorig seizoen werd tweemaal verloren, uit met 5-0 en thuis met 2-3, en ook de uitwedstrijd eerder dit seizoen ging met 2-0 verloren. Vooraf een mooie uitdaging voor de mannen van Mike Jonk om de punten in eigen huis te houden.

Tekst: Jan Hoogenraad              |       Foto’s: Pieter Vermeer

Het was eigenlijk een heel tamme wedstrijd van beide kanten waarin niet veel gebeurde. Dat blijkt ook wel uit het feit, dat de beide verzorgers een heel rustige middag hadden en helemaal niet in actie hoefden te komen. Ook de kaarten bleven tot een minimum beperkt, slechts één domme gele kaart voor Smitshoek-speler Jesper van den Bosch, die niet voldoende afstand hield na herhaaldelijk waarschuwen.

In de achtste minuut een eerste kansje voor de thuisploeg. Een voorzet van Frank Broos werd door Stefan Bruijn overgeschoten. Hierna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld met af en toe een uitbraak. Na een verdedigingsfoutje was voor Smitshoek Nino Urban gevaarlijk, maar hij schoot de bal over. Na ruim een half uur spelen nog een poging voor Yuri Westhoff uit een hoekschop, maar hij schoot naast. In de tegenaanval leek Marvin van der Made kansrijk, maar hij kreeg de bal niet onder controle en kon niet uithalen.

In de 34e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na een hoekschop van Timo Ploemen caramboleerde de bal wat heen en weer in het strafschopgebied en kon uiteindelijk Ardi Luijendijk vanaf de rand van de zestienmeter uithalen en de bal achter doelman Michael Termijn zien verdwijnen: 1-0. Voor rust nog twee mogelijkheden voor Smitshoek om weer op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Luigi Bruins werd tot hoekschop verwerkt en bij een uithaal van Nino Urban stond doelman Edgar Leerdam op de juiste plaats en stopte zijn inzet.

Kort na de aftrap van de tweede helft nog een poging van Yuri Westhoff, maar er zat te weinig venijn in zijn schot, dat naast ging. In de 48e minuut kwam Smitshoek gelijk. Marvin van der Made stond ineens helemaal vrij voor Edgar Leerdam en kon de bal makkelijk in het doel schieten: 1-1. Smitshoek was hierna wel wat meer in balbezit, maar echte kansen leverde dat eigenlijk niet op. Uit een vrije trap kopte Mick Meijboom de bal recht in de handen van Edgar Leerdam. Ook Marvin van der Made en Ilano Silva Timas waren nog kansrijk voor Smitshoek, maar wisten het niet af te maken. Voor de thuisploeg schoot Frank Broos nog een keer over en ver in blessuretijd kopte invaller Sil van Ooijen uit een hoekschop de bal over de lat. Maar in de stand kwam geen verandering meer en leverde het voor beide ploegen nog een punt op, en dat was ook wel de terechte uitslag over de hele wedstrijd gezien.

Smitshoek heeft in elk geval nog een ’toetje’ aan het einde van de competitie, want dat nam, door als tweede te eindigen in de tweede periode, de periodetitel over van ASWH dat, evenals in de eerste periode als eerste eindigde.