4e Divisie: DSO vindt nog strohalm en klopt concurrent VOC

Met een half uur vertraging werd op sportpark Bentwoud begonnen aan het duel tussen hekkensluiter DSO en VOC. Beide ploegen verkeren in degradatiegevaar en voor beide is het dus belangrijk om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen om niet rechtstreeks de Vierde Divisie te verlaten.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

DSO moest dus op zoek naar een laatste strohalm. Sinds 25 november hebben de Bentwoud-bewoners niet meer gewonnen en slechts drie keer gelijk gespeeld. Aardig detail bij deze wedstrijd was dat de trainer van VOC, Wayne Delgado dos Santos, de nieuwe trainer gaat worden van het Zoetermeerse DSO. In overleg was besloten dat Delgado dos Santos de wedstrijd vanaf de tribune zou volgen.

In de dertiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Joep Roovers passeerde met een afstandsschot de Rotterdamse doelman: 1-0. Ondanks dat VOC in de eerste helft meer balbezit had, zorgde het voor weinig gevaar in de voorste linies. DSO-doelman Sven Wolsheimer is geen moment in echt gevaar geweest.

Lang werd gedacht dat de thuisploeg de kleine voorsprong ten koste van alles wilde verdedigen en hiermee geen ruimte wilde weggeven waar VOC gebruik van kon maken. Kort na de rust ontstond een grote kans voor DSO na een corner van Joep Roovers. De bal werd hard voor het doel voorgelegd en Jerlle Giltay was net te laat om de bal binnen te tikken.

Met nog een goed half uur te spelen gaf Rajiv Wentholt een uitstekende steekpass op Hugo Botermans, die vervolgens de 2-0 binnenschoot. In deze fase liet VOC het helemaal lopen en zat de 3-0 er aan te komen. Dat gebeurde dan ook in de 73e minuut door Tim Ceder. Drie minuten later stond zelfs de 4-0 op het scorebord. Opnieuw een belangrijke rol voor Tim Ceder, die goed het overzicht hield nadat hij was doorgebroken en Timo Reinhardt aanspeelde die beheerst scoorde: 4-0.

In de extra tijd scoorde Ruben Monteiro Soares nog de eretreffer, waardoor de hatelijke nul van het scorebord verdween: 4-1.