2e Divisie: Scheveningen doet goede zaken en pakt bij ACV volle buit mee

Vorig weekend vergat Scheveningen zich te belonen, het gaf op eigen veld een 2-0 voorsprong weg tegen concurrent Excelsior Maassluis. Nu deed de ploeg van trainer John Blok het veel beter. In Assen werd gastheer ACV met liefst 0-3 geklopt. Een zeer belangrijke zege richting eindfase van de competitie.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen nam op bezoek bij ACV na zestien minuten spelen de leiding. Lex Immers zette goed door na een duel, waar Taygeorni Elvilia in balbezit kwam en de Houtrust-bewoners aan een 0-1 voorsprong hielp. Twee minuten later weer een deceptie voor de thuisploeg. Een enorme onbesuisde overtreding van Karim Bennani op Scheveningen-speler Hüseyin Dogan werd volkomen terecht gehonoreerd met een rode kaart.  Een hardwerkend Scheveningen haalde verder ongeschonden de rust met die 0-1 voorsprong.

Juichen

Trainer John Blok had in de rust geen aanleiding gezien om een wijziging in zijn ploeg aan te brengen, dezelfde elf spelers betraden dan ook het veld voor het tweede bedrijf. Al na vier minuten konden de Scheveningers weer juichen, weer was Taygeorni Elvilia de schutter: 0-2. Voor de trainer van ACV aanleiding om na dik een uur spelen drie spelers tegelijk te wisselen.

Gecontroleerd

Vijf minuten later ook een wissel bij Scheveningen. De moegestreden Jordy Stroker werd vervangen door Virgil Tjin-Asjoe. Met nog een kwartier te gaan kon Mitchell de Vlugt niet verder. Voor hem kwam Barry Rog (foto) binnen de lijnen. Scheveningen had niet echt veel te duchten van gastheer ACV en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. In de slotfase werd zelfs nog een derde doelpunt geproduceerd. Vanuit een hoekschop kopte de meegekomen Jari de Jong de 0-3 tegen de touwen. En dat maakte de thuisreis alleen maar prettiger.

Vijf punten

Concurrent Excelsior Maassluis won ook, met 2-0 van Rijnsburgse Boys en blijft dus op vijf punten staan. Kozakken Boys redde het op eigen veld niet tegen leider Spakenburg en ging met 0-3 onderuit. De formatie uit Werkendam van trainer Edwin Grünholz heeft nu acht punten minder dan de Houtrust-bewoners.