Vrouwen 3e klasse E/G: Enorme overwinningen voor Sportclub Monster en sv Den Hoo

De vrouwen ADO Den Haag 2 verspeelden voor het eerst punten. Tegen Berkel 2 kwam de Haagse ploeg niet verder dan een gelijkspel. sv Den Hoorn versloeg KMD met grote cijfers en Sportclub Monster had weinig genade met DSO.

3e klasse E

FC Rijnvogels VR 2 – Voorschoten’97 VR

Voorschoten’97 moest het hoofd diep buigen voor het tweede team van FC Rijnvogels. In Katwijk moest de groengele formatie zich met 6-1 gewonnen geven.

3e klasse G

Berkel VR2 – ADO Den Haag VR2

Kampioen ADO Den Haag 2 kwam prima uit de startblokken tegen Berkel 2 en kwam na zes minuten al op voorsprong dankzij een doelpunt van Inge van Lenthe. Met bijna een half uur op de klok kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. In de 1-1 stand was bij het eindsignaal geen verandering meer gekomen. Het eerste puntverlies voor de Haagse vrouwen in deze competitie.

sv Den Hoorn VR – KMD VR

sv Den Hoorn verstevigde haar tweede plaats met een monsterzege op KMD. Na acht minuten nam de formatie van trainer Mitchel Schulte al een voorsprong door een doelpunt van Jasmina Hadzimusic. Pas na vijf minuten in de tweede helft kon Nina van der Velden voor de 2-0 zorgen en tien minuten later voor de 3-0 uit een vrije trap. Daarna vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Fleur Kiezeling bracht KMD terug tot 3-1, maar vervolgens voerden Nicole van Schie, Nika Derwort, Sibel Tezkan en Jasmina Hadzimusic de score op tot 7-1. Nicole van Schie had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 8-1.

Sportclub Monster VR – DSO VR

Sportclub Monster liet in de eerste helft geen spaan heel van het zwaargehavende DSO. In de eerste tien minuten waren Jade van Ruijven en Sascha Meijer al trefzeker en daarna schoten Julia Kagie (foto) (2x), Karima Ouf en Jade van Ruijven het halve dozijn vol: 6-0. Na de doelwisseling konden de Westlandse vrouwen nog vier treffers toevoegen. Jade van Ruijven nam de 7-0 en 10-0 eindstand voor haar rekening. Sascha Meijer scoorde de twee treffers tussendoor.

FC ‘s-Gravenzande VR – Die Haghe VR

Die Haghe had een off-day tegen de Westlandse vrouwen, die uit een vrije trap van Sophie van Spronsen op voorsprong kwamen. In de tweede helft kwam Die Haghe via Rubi Munier nog terug in het duel: 1-1. FC ’s-Gravenzande trok daarna het duel naar zich toe. Vienna Warbout scoorde twee keer en zorgde daarmee voor een 3-1 overwinning.