Vrouwen 2B/2C: DSVP kan Forum Sport niet helpen in titelstrijd

Koploper Forum Sport was oppermachtig in het duel met Ariston’80, maar kon de voorsprong op de concurrenten niet vergroten. XerxesDZB was DSVP de baas en VVAC won het uitduel bij Unitas. RKAVV hield in 2B een punt over aan het duel met Ajax.

2e klasse B

RKAVV VR – Ajax am. VR

Na een doelpuntloze eerste helft nam RKAVV verrassend een 1-0 voorsprong op de koploper. Uit een dieptepass van Brechje van der Steen kon Romy van der Helm de bal bij de tweede paal brengen. Daar stond Kim Smulders klaar om te scoren in de 53e minuut: 0-1. RKAVV streed daarna voor elke meter en werd op de been gehouden door keepster Emily Berry. Vijf minuten voor het eindsignaal konden de amateurs van Ajax toch nog de gelijkmaker op het bord krijgen: 1-1.

2e klasse C

Forum Sport VR – Ariston’80 VR

Forum Sport speelde een prima wedstrijd in een hoog tempo met uitstekend positiespel. De sportieve studentes kwamen in de eerste helft niet aan aanvallen toe. Na een handsbal kon Sabine Kuilenburg vanaf elf meter de 1-0 aantekenen en daarna waren ook Eline Hoogteijling (archieffoto) en Taria Doornkamp trefzeker voor de ploeg van trainer Marco Sloos. Forum Sport wisselde na de rust flink en ging op jacht naar meer. Ariston’80 kwam wat meer aan de bal, maar kreeg nog twee treffers om de oren. In de 58e minuut leverde een kopbal van Ginger Wouters de 4-0 op en twaalf minuten later was Wouters opnieuw trefzeker. Forum Sport miste na de 5-0 nog diverse kansen en blijft door de ruime zege koploper.

XerxesDZB VR – DSVP VR

Al na drie minuten namen de Rotterdamse vrouwen de leiding in het duel en bereikten met de 1-0 op het bord de pauze. Met bijna een kwartier gespeeld in de tweede helft trok Laura Sterre Aalmans de stand gelijk: 1-1. Diep in blessuretijd maakte XerxesDZB de winnende treffer: 2-1.

IFC VR – SEP VR

In het uitduel kon SEP de thuisploeg lang bijbenen. Na een achterstand zorgde Lola de Letter nog voor de thee voor de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft kwam IFC opnieuw op voorsprong, maar nu was Nina de Letter uit een strafschop verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Na de derde treffer van IFC was SEP niet meer in staat om terug te komen in het duel: 3-2.