4e klasse C: GDA eerste kampioen in regio Haaglanden na zege op buurman sv Loosduinen

Het duel tussen de buren GDA en sv Loosduinen is altijd beladen. Elf jaar geleden werd GDA kampioen tegen dezelfde tegenstander en ook nu was er een kleine kans op hetzelfde scenario. De ploeg van trainer Robin den Dulk won het duel en vernam na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende arbiter Remco Broekhuizen goed nieuws. Zowel ODB als GSC ESDO kwamen niet tot winst, waardoor GDA de titel kon gaan vieren.

Tekst: Wil aan de Wiel        |         Foto’s: Aad van der Knaap

GDA kwam al binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong. Op rechts snelde Noa Schoenmaker langs zijn directe tegenstander en zijn afgemeten voorzet werd door Jeroen Mantel langs de sv Loosduinen-doelman geschoten. De bezoekers trokken daarna ten aanval. GDA-doelman Alessandro Visser pakte een prachtige bal uit de hoek. Ook GDA werd gevaarlijk, maar Stephen de Ruiter zag zijn inzet maar net naast gaan.

Twee minuten voor de rust verdubbelde Stephen de Ruiter de score. Hij ontving de bal van Noa Schoenmaker en prikte van dichtbij raak: 2-0. Vlak voor rust leek sv Loosduinen de aansluitingstreffer te maken, maar de bal werd in een vrije positie via de grond uiteindelijk ruim over het GDA-doel gekopt.

Na de hervatting leunde GDA wat achterover. Een afstandsschot van sv Loosduinen werd gemakkelijk gevangen door Alessandro Visser. GDA kwam met nog een half uur op de klok met tien man te staan. Jeroen Mantel moest na een tweede gele kaart het veld verlaten. GDA hield met een voortreffelijke captain Dennis Lubout – die voorop in de strijd ging – stand, maar kon niet voorkomen dat sv Loosduinen diep in blessuretijd tot 2-1 terugkwam door een treffer van Erdi Cinar. Na acht minuten blessuretijd floot scheidsrechter Broekhuizen de ‘Peenbuikers-derby’ de geschiedenisboeken in en bleek dat GDA de kampioensvlag kon hijsen.