1e klasse C: Wippolder laat het na een goede helft lopen tegen VELO

Na het verlies vorige week tegen sv Nootdorp wilde Wippolder zich revancheren en moest het ook winnen om mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap. VELO kwam op bezoek, een ploeg die goede resultaten afwisselt met mindere. VELO had een goede dag en vertrok vanaf De Pauwmolen met een ruime 0-5 winst.

Foto’s: Wouter Dill

Toch was het Wippolder dat erg goed uit de startblokken kwam. De ploeg liet direct zien dat het, ondanks de afwezigheid van een aantal sterke krachten, in staat is om het iedere ploeg moeilijk te maken en haar wil op te leggen. Binnen dacht minuten konden er drie grote kansen genoteerd worden, maar Dominico de Vree, Jordy Krassenburg en Berto de Vree konden de doelman van de bezoekers niet verslaan.

Aan de andere kant kon VELO pas na een minuut of twintig een eerste echte kans noteren. De kopbal vlak voor het doel werd echter over gekopt. Na een goede start kwamen de ploegen meer in evenwicht. Wippolder dacht als eerste te kunnen gaan juichen, maar het schot van Domenico de Vree stuitte via de paal het veld weer in. Met een 0-0 konden een kwartier later beide ploegen aan de rust beginnen.

Na de thee liet VELO zien over veerkracht te bezitten en kwam meer in het spel voor. Dit resulteerde in de 0-1 na 58 minuten spelen. Na een te harde voorzet kon er vanaf de andere kant opnieuw voorgegeven worden en gleed Vincent van Egmond de bal voor het doel binnen. Wippolder ging op jacht naar de gelijkmaker, maar moest in een counter toezien hoe de assistent-scheidsrechter niet vlagde voor de buitenspelsituatie en VELO binnen de vijf minuten de stand naar 0-2 tilde via Sietse Fidom. Enkele minuten later een goede aanval aan Wippolder-zijde en de meegekomen Jasper Tettero die de 1-2 inschoot. De assistent-scheidsrechter van de bezoekers vlagde wel, hielp zijn ploeg hiermee en de kans voor Wippolder om er een wedstrijd van te maken was hiermee verkeken.

Toch probeerde de thuisploeg een alles-of-niets actie, maar dat was dit keer niet overtuigend genoeg om er nog iets van de maken. Sterker nog, in de laatste tien minuten wist VELO door de grote ruimte op het veld nog uit te lopen naar 0-5. De Jong, Egmond en Das waren de makers van de doelpunten. Gezien de krachtsverhouding en het wedstrijdbeeld over gehele wedstrijd was dit niet de juiste weergave, maar feit is wel dat de bezoekers erg trefzeker waren in de afronding.

In de laatste fase kreeg verdediger Richard Kasius nog twee keer achter elkaar geel en moest voortijdig vertrekken. Een domper voor de thuisploeg dat in twee weken zakt van de eerste naar de derde plek. Focus op de play-offs lijkt nu het streven na het eerder behalen van de eerste periodetitel. VELO doet goede zaken en klimt op de ranglijst na deze mooie winst voor de bezoekers uit Wateringen.