Oranje Futsal houdt zicht op eerste WK-deelname sinds 2000

Het eerste duel van het play-offs tweeluik tegen Finland eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel. In een uitverkocht Topsportcentrum Almere luisterde debutant Jordy Cretier zijn debuut op met de enige Oranjegoal.

Oranje-coach Miguel Andres (foto) beschikte voor zijn achttiende interland als bondscoach weer over keeper en aanvoerder Manuel Kuijk, één van de uitblinkers in de kwalificatiereeks. Hovocubo-verdediger Jordy Cretier zat voor het eerst bij de selectie.

Verschil

Van een verschil van zeventien plekken op de wereldranglijst was vanaf het begin weinig te merken. Finland zette Oranje Futsal snel onder druk en Nederland kwam daar in de eerste minuten moeizaam onderuit. Maar nadat de eerste stress uit de benen was verdwenen, beet de ploeg van Andres zich vast in het duel. Er ontspon zich een tactisch steekspel met weinig grote kansen en felle duels op het scherpst van de snede zonder dat het onsportief werd. Oranje kwam echter voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Beslissing in Finland

De spelers van Oranje Futsal mogen nog altijd dromen van het WK in Oezbekistan, dat in september begint. Woensdag valt de beslissing in Finland. De aftrap van de uitwedstrijd in de Energia Areena in Vantaa staat voor 17.30 uur op de planning.

Lees verder