1e klasse C: FC Skillz blijft steken op gelijkspel tegen Voorschoten ‘97 na curieuze tweede helft

FC Skillz boekte haar inmiddels vijfde remise op rij in een thuiswedstrijd tegen Voorschoten ’97. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. De tweede helft bracht geen doelpunten, maar ontrafelde zich wel sensationeel. Dit vooral in de categorie van wedstrijden waar je bij had moeten zijn om te geloven wat er daadwerkelijk gebeurde.

Tekst: Terry Konings  /     Foto’s: Alex Pronk

Na het startsignaal om de wedstrijd aan te vangen, mocht de thuisploeg welgeteld na iets meer dan een minuut de bal al uit het eigen net vissen. Voorschoten ’97 beleefde een kickstart waarbij Nasim el Khiraoui voor de 0-1 zorgde.

Kan hierbij gesproken worden van een valse start voor de thuisploeg of was het begin kenmerkend voor het verdere verloop van de wedstrijd? Een valse start ging daarbij beter op omdat FC Skillz immers – getuige de achterstand – wel naar voren moest en daardoor ook meteen in haar aanvallende kracht kwam. Het directe gevolg van de voorwaartse drang van de thuisploeg was, dat de ‘geel-groenen’ uit Voorschoten opererend vanuit een 5-3-2 formatie zich bedachtzaam liet inzakken en deze afwachtende (lees: verdedigende) houding wel prima vond. Het doel van Stephan van der Niet werd dan ook verscheidene keren onder vuur genomen, waarbij het schot van Atilla Agirman in de 38e minuut zich uitbetaalde in de gelijkmaker, wat maakte dat de rust werd gehaald met een stand van 1-1.

Na de rust waren beide ploegen voornemens om de sportieve eerste helft door te trekken. Bij zowel FC Skillz als Voorschoten ’97 is men even bewust van het feit, dat de komende weken het sportieve kaf van het koren wordt gescheiden én dat daarmee de punten dus behoorlijk duren kunnen zijn. In deze geest voetbalden beide teams dan ook, ware het niet dat je om een wedstrijd aantrekkelijk te laten verlopen je niet alleen twee teams nodig hebt, maar ook de arbitrage daarbij een rol speelt. FC Skillz trok de lijn van de voorwaartse drang van het eerste bedrijf naadloos door. Voorschoten ‘97 leek zich geen raad te weten met deze Haagse druk en als de geel-groenen eenmaal de bal hadden, dan werd de bal lang gespeeld op ‘good old’ Thom Wijnalda – volgend seizoen spelend voor RCL – in de hoop vanuit de spits door te kunnen voetballen. Veel kwam daar niet van terecht omdat de spits zich vaak in ‘niemandsland’ bevond.

Zowel Djurandy Swedo (op de paal) en Abdel Tufi kwamen vanuit die voorwaartse drang nog in kansrijke positie voor FC Skillz, maar dat mocht niet baten. Los van de stand die gelijk opging kwamen zowel FC Skillz als Voorschoten ‘97 voor wat betreft het aantal spelers ook gelijk te staan. Yassin Chentouf liep immers tegen zijn tweede gele kaart aan en kort daarna volgde ook Sem Simonis aan de kant van Voorschoten ‘97 met een tweede gele kaart.

Feit is feit, FC Skillz laat met het gelijke spel tegen Voorschoten ‘97 dure punten liggen in de kampioensrace. Hoe duur deze punten zullen zijn, is wellicht volgende week bekend, als FC Skillz op bezoek gaat bij Forum Sport, waarbij ook de taxateur wellicht een bezoek komt brengen om de waarde van de punten in de eerste klasse C vast te doen stellen.