Zondagvoetbal: Voorschoten’97 houdt punten in eigen huis, nipte winst RKDEO-vrouwen

Op Sportpark Adegeest bleef Voorschoten’97 aan de goede kant van de score tegen Heemstede. Ook de vrouwen van RKDEO pakten een goede overwinning op Hoogland 2. Taurus-vrouwen kwam er niet aan te pas tegen Zwanemburg.

Voorschoten’97 – Heemstede

In de eerste helft gaf de thuisploeg in de vierde klasse C (zondag) niets weg en creëerde zelf twee kleine kansen, die niets opleverden. De toeschouwers bleven in de eerste helft dan ook verstoken van treffers. Twaalf minuten in de tweede helft mocht Voorschoten’97 een strafschop nemen. Bryan Hilders faalde niet en schoot de equipe van trainer Denis Luhulima naar een 1-0 voorsprong.

Controle

Voorschoten’97 hield achterin de controle en de kleine mogelijkheden die er waren voor Heemstede waren een prooi voor doelman Jeroen Vlak. Uit de omschakeling kreeg Voorschoten’97 nog twee grote kansen, maar die konden niet worden benut. De spanning bleef in het duel, maar na vijf minuten blessuretijd floot de arbiter af en eindigde het duel in 1-0.

Vrouwen 3e klasse B

Zwanenburg VR – Taurus VR

Op vreemde bodem moest Taurus met een forse nederlaag genoegen nemen. De studentes kregen met 6-1 klop van de thuisploeg. Else Dekker was verantwoordelijk voor de enige treffer van Taurus.

RKDEO – Hoogland 2

In een doelpuntrijk duel bond RKDEO het tweede team van Hoogland aan de zegekar. De bezoeksters kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong, maar door doelpunten van Diana Nepomuceno (foto) en Carmen Simonis ging RKDEO met een 2-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was Nepomuceno opnieuw trefzeker en werd de stand 3-1. Na een tegentreffer van Hoogland kon ook Jeanine Kloots het net vinden: 4-2. Hoogland wilde nog niet opgeven en kwam nog terug tot 4-3. Diana Nepomuceno maakte daarna aan alle onzekerheid een einde. Met twee treffers bepaalde zij de eindstand op 6-3 in Nootdorps voordeel.