Blije Bert de Best na ruime winst DSO: ,,We speelden met ons hart”

Vierde Divisionist DSO deed in de degradatiestrijd goede zaken door afgelopen zaterdag op het eigen sportpark naaste concurrent VOC overtuigend met 4-1 te verslaan.

,,We speelden met ons hart”, reageerde Bert de Best (foto) namens de technische staf na de wedstrijd. ,,We waren dan ook veruit de betere ploeg. In tegenstelling tot de afgelopen weken waren we in staat om ons ditmaal wel eens te belonen. Deze 4-1 was niet eens een echte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Als we de kansen hadden benut, was de zege veel hoger uitgevallen. De reden dat we zo sterk speelden? Wellicht dat de wijzigingen in de formatie en de andere speelwijze hierin hebben meegespeeld. Hier gaan we de komende weken uiteraard mee verder.”

De Zoetermeerse doelpunten kwamen van Tim Ceder (2x), Hugo Botermans en Joep Roovers. DSO staat in de Vierde Divisie B met 20 uit 25 nog altijd laatste, maar de afstand op de naaste concurrenten VOC (24 punten) en RVVH) (25 punten) is overbrugbaar.

Opmerkelijk was dat VOC-trainer Wayne Delgaldo dos Santos, die volgend seizoen naar DSO overstapt, op de tribune in plaats van in de dug-out plaatsnam.

Lees verder