1e klasse C: TAC’90 en LFC hebben beide weinig aan gelijkspel

De eerste thuiswedstrijd voor TAC’90 onder de nieuwe trainer Rob Gieben, die aanvankelijk voor volgend seizoen was aangesteld, maar nu ook het restant – als opvolger van Arie van der Padt – van dit seizoen voor zijn rekening neemt. Na een 0-0 stand bij rust, werd het tegen het Leidse LFC 1-1.

Tekst: Alex Pronk      |       Foto’s: Sander de Hollander

Beide ploegen hebben de punten hard nodig. LFC kreeg onlangs drie winstpunten in mindering opgelegd en moest daardoor ook naar onderen gaan kijken. Rob Gieben moest nogal sleutelen aan zijn opstelling omdat diverse spelers niet beschikbaar waren of niet meer in actie zullen komen. TAC’90 had in de beginfase het beste van het spel. Mohamed el Ousrouti kwam al in de derde minuut oog-in-oog te staan met LFC-doelman Francis Ashley, maar het leverde niets op. In de achttiende minuut dwong Randall Labordus de sluitpost van LFC tot een redding.

Langzamerhand kwam ook LFC beter in de wedstrijd en kreeg halverwege de eerste helft een prima mogelijkheid via Tom de Vries, maar zijn inzet werd gekeerd door TAC’90-doelman Dion van Wijk, volgend seizoen spelend voor sv Den Hoorn. Nog geen twee minuten later liet  LFC-aanvaller Mike Bekooij zijn hielen zien aan verdedigers van TAC’90, liet ook doelman Dion van Wijk kansloos, maar zijn schot(je) werd op de doellijn nog gered door Marlito Ascencao. Na een half uur kreeg Tom de Vries (LFC) – weliswaar in buitenspelpositie – wederom een grote kans, maar weer was Marlito Ascencao op de doellijn de reddende engel voor de thuisploeg.

Geblesseerd

Vlak erna moest TAC’90-verdediger Jahir Valerius geblesseerd uitvallen en hij werd vervangen door Yousef Ibrahim. In de 36e minuut kreeg hij een goede kans, maar miste en hoopte nog een strafschop mee te krijgen, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten. In het restant van het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen. In de blessuretijd was Mike Bekooij (LFC) dicht bij een treffer, maar doelman Van Wijk redde attent. De teams gingen dus met een 0-0 stand beginnen aan de rust.

In de tweede helft begon LFC goed, kreeg uit een vrije trap al direct een mogelijkheid, maar doelman Van Wijk kon de bal nog buiten de palen houden. In de 56e minuut werd Randall Labordus aan de rechterkant gelanceerd en na zijn harde voorzet gleed LFC-verdediger Omar Hamdi, net voordat TAC’90-speler Jeanpierre van der Linden erbij kon komen, de bal in zijn eigen doel: 1-0. TAC’90 liet zich na die treffer wat terugzakken, terwijl het wellicht beter de aanval had kunnen kiezen. TAC’90 probeerde via counters gevaarlijk te worden. Uit één van die counters bereikte na dik een uur spelen Mohammed el Osrouti zijn medespeler Yorick de Looff, maar hij schoot de bal voorlangs.

Afgekeurd

Waar de 23-jarige scheidsrechter Jelle van den Corput uit Tilburg de gehele wedstrijd de zaken goed in handen had, kwamen er toch twee bepalende momenten waarin beide ploegen werden benadeeld. Na een counter schoot TAC’90-invaller Mert Dogrusoz op LFC-doelman Francis Ashley en in de rebound scoorde Mohammed el Osrouti, maar zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd, omdat hij volgens de leidsman buitenspel had gestaan. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd stond TAC’90 onder druk. In de 88e minuut werd LFC-invaller Ahmed Vandi duidelijk vastgehouden in het zestienmetergebied en ging neer. Ook daar ging de jonge arbiter in de fout door geen strafschop te geven. Toch kwam LFC nog langszij. In de eerste minuut van de extra tijd wist LFC-invaller Abdenour el Fazzazi vanuit een afgeslagen hoekschop zeer fraai te scoren: 1-1. Na negen minuten extra tijd werd de wedstrijd beëindigd. Aan de 1-1 uitslag hadden beide teams eigenlijk niet veel.

Na afloop reageerde nieuwe TAC’90-trainer Rob Gieben: ,,Ik baal inderdaad van het gelijke spel, maar het is zo als het is. We moeten de resterende wedstrijd met dit materiaal wel redden om in deze klasse te blijven.”