3e Divisie B: Quick wint van TEC en blijft in race voor derde periodetitel

Op sportpark Nieuw Hanenburg werd de wedstrijd gespeeld tussen Quick en SV TEC. Een wedstrijd waarbij Quick nog voor de periodetitel gaat en SV TEC nog meedoet voor de titel. Uiteindelijk ging de overwinning van 2-1 naar Quick, waardoor SV TEC zo goed als zeker is uitgeschakeld om mee te doen voor de titel.

Tekst: John Carlier         |      Foto’s: Franca Dobbe

De jonge ploeg van trainer Paul van der Zwaan begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de tweede minuut al een corner, maar nog zonder resultaat. Vanuit die beginfase was wel duidelijk dat SV TEC zeker nog wil meedoen voor de titel. Ook de bezoekers forceerden in de vierde en zevende minuut een corner, maar nog zonder het gewenste resultaat. In de achtste minuut had SV TEC via Anderson Lopez de kans om op 0-1 te komen, maar zijn schot ging net naast. Door de druk die SV TEC uitvoerde was het wachten op de openingstreffer, maar doordat Quick steeds beter in de wedstrijd kwam, bleef een doelpunt uit.

De beloning voor Quick kwam in de zeventiende minuut. Via een prachtige aanval kwam de bal uiteindelijk bij de vrijstaande Joshua Emegha. Via een schot net buiten het strafschopgebied gaf hij de keeper het nakijken. Door deze 1-0 stand ging Quick steeds beter spelen. Het forceerde vier corners achter elkaar in de laatste fase van de eerste helft, waarbij Enzo Huntink een afgeslagen bal in één keer op de slof nam, maar het speeltuig net over zag gaan. Na deze mogelijkheid was het notabene verdediger Thomas van Haaften die de stand op 2-0 had kunnen zetten. Vanuit een corner kopte hij de bal net over.

Wisselen

Wellicht was dit voor trainer Hans van de Haar het beslissende moment om te wisselen. Sergio Kaleka kwam in het veld voor Roshendrik Paulino Carlos Ortela. Maar ook deze wissel bracht geen verbetering in het spel van SV TEC. Want in de veertigste minuut had ook Jeppe Koster de stand op 2-0 kunnen brengen, maar zijn schot ging net naast. Ondanks de vrije trap die SV TEC vlak voor het rustsignaal mocht nemen, kon Quick toch met een goed gevoel aan de thee.

Ondanks dat goede gevoel was het toch SV TEC dat goed uit de startblokken kwam en bracht de stand in de zevenenveertigste minuut op 1-1. Wel kwam deze gelijkmaker tot stand via een zeer dubieus gegeven penalty. Anderson Lopez werd wel aangevallen, maar liet zich in het strafschopgebied erg gemakkelijk vallen. Patrick Zunderdorp ging wel naar de goede hoek, maar was kansloos omdat de bal hoog in de kruising tot stilstand kwam.

Agressiever

Tot aan zestigste minuut probeerde SV TEC nog wel de 1-2 te forceren, waardoor het spel wat agressiever werd en aan beide kanten een gele kaart viel te noteren. Quick wisselde na deze fase en nam weer volledig het initiatief, waardoor SV TEC in de vijfenzeventigste minuut aan de noodrem moest trekken en Rachid Bouyaouzan in het strafgebied ten val bracht. Enzo Huntink mocht de penalty voor zijn rekening nemen, maar door een snelle reactie van de keeper werd de strafschop gekeerd.

Ondanks deze tegenvaller bleef Quick toch goed voetballen. Het was weer Enzo Huntink die de stand toch op 2-1 had kunnen zetten. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar schoot recht in de handen van de keeper. Heel even leek het erop dat SV TEC toch met de drie punten naar Tiel zou terugkeren. Het was Bo van Essen die een vrije trap net over de lat schoot en twee minuten later weer Bo van Essen de 1-2 scoorde, maar zijn doelpunt op basis van buitenspel zag worden afgekeurd. Wellicht geïrriteerd door deze beslissing kon hij zich niet beheersen in de richting van de scheidsrechter, wat hem een gele kaart opleverde.

Verdedigingsfout

Zeker dankzij het goede spel van Quick werd het in de negentigste minuut toch nog beloond met een verdiende overwinning. Het was weer Joshua Emegha, die profiteerde van een verdedigingsfout en de bal in een leeg doel kon plaatsen. Een terechte en verdiende overwinning, waardoor Quick in de race blijft voor de derde periodetitel en SV TEC min of meer haar kansen verspeelde om mee te doen voor de titel.

Tot slot een compliment aan het team van Paul van der Zwaan voor de wijze waarop het het overgrote deel van de wedstrijd tegen een op de derde plaats staand team domineerde.

(Klik HIER voor meer foto’s van Quick – SV TEC)