ADO Den Haag blijft na duel van viermaal 25 minuten nipt baas over Jong AZ

ADO Den Haag speelde in het Bingoal Stadion dinsdagmiddag een besloten wedstrijd. Het duel omvatte vier delen van elk 25 minuten. Trainer Darije Kalezic liet veel spelers minuten maken. De thuisploeg kwam met 2-0 voor, maar zag AZ simpel langszij komen. In het derde part scoorde ADO Den Haag de winnende treffer: 3-2.

Tekst: Ton Beije          |       Foto’s: Eric de Wit

ADO Den Haag heeft in een oefenwedstrijd, die vier keer 25 minuten duurde, met 3-2 gewonnen van Jong AZ. De Hagenaars gingen uitstekend van start en kwamen in het eerste kwart al op een 2-0 voorsprong via Asante en Van der Sande. In het tweede kwart kwamen de bezoekers langszij, maar door een schitterende goal van Sellouki pakte geel-groen weer de voorsprong. Zijn doelpunt bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning.

Trainer Darije Kalezic startte weer met vijf verdedigers, drie in het centrum en twee op de vleugel. In het centrum stonden in het eerste part Matteo Waem, Gylermo Siereveld en Kürsad Sürmeli. Op de flanken stonden Tyrese Asante (rechts) en Amir Absalem (links). Tussen de palen startte Tim Coremans. Nick Marsman zou het gehele duel niet in actie komen. Het middenveld werd gevormd door Finn de Bruin, Jort van der Sande en Jari Vlak, met als aanvallers Jerry van Wolfgang en Alex Schalk.

ADO Den Haag begon met druk te zetten op de Jong AZ-defensie. Al binnen vijf minuten was er succes voor de thuisploeg. Uit een hoekschop kwam de bal net binnen de zestien bij Tyrese Asante terecht, die zijn schot van richting veranderd zag worden en langs doelman Sem Westerveld in het doel zag verdwijnen: 1-0.

In de 21e minuut verdubbelde ADO Den Haag de marge. Nu kwam de hoekschop van de andere kant van Jerry van Wolfgang en Jort van der Sande kopte doeltreffend binnen: 2-0. Het tweede part was nog maar net begonnen of Jong AZ deed iets terug. Verdedigend lag het helemaal open bij de gastheren en Ernest Poku tekende voor de 2-1 stand.

Vervolgens kreeg ADO Den Haag twee riante mogelijkheden om de score verder op te voeren. Eerst schoot Jari Vlak de bal over het Alkmaarse doel en een minuut later schoot Alex Schalk na een goede pass van Tyrese Asante de bal net naast de kruising. In plaats van ruimer op voorsprong te komen, kwam Jong AZ acht minuten later op 2-2. Achterin werd te veel ruimte weggegeven door Amir Absalem. De voorzet werd ook niet afdoende weggewerkt, waarna Loek Postma van net buiten de zestien raak kon schieten: 2-2.

Daarna werd door arbiter Puts een pauze ingelast en gingen de teams naar de kleedkamer. In het derde part negen nieuwe spelers bij ADO Den Haag, waaronder Joel Ideho. Ook Malik Sellouki mocht aantreden en was verantwoordelijk voor de 3-2. Hij zag in een oogwenk, dat invaller-doelman Daniël Virginio Deen te ver voor zijn doel stond en met een gave lob vanaf zo’n dertig meter schoot de Fransman raak. Op de tribune zag ook de hoofdtrainer van AZ, de Belg Maarten Martens, dat er in dat part niet veel meer gebeurde.

Scoringskans

In het laatste deel van 25 minuten kwamen bij ADO Den Haag onder meer binnen de lijnen Daryl van Mieghem, Henk Veerman, Mohamed Hamdaoui en keerden ook Asante en Waem weer terug. Beide teams kregen nog een goede scoringskans. Nick Koster mocht, door matig verdedigen aan Haagse kant alleen op doelman Kilian Nikiema afgaan, maar stiftte de bal net naast het doel. Aan de andere kant bracht Henk Veerman bij een counter Malik Sellouki in stelling. Zijn lob werd via de vingertoppen van de Jong-AZ-doelman en een verdediger net geen treffer. Het bleef bij een 3-2 oefenwinst voor de equipe van Darije Kalezic.