HV Toernooi – O23 Cup: finaleplaats prooi voor HBS na zege op RKDEO

Op sportpark Craeyenhout moest HBS O23 proberen RKDEO O23 aan de zegekar te binden in de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23 Cup. De Kraaien slaagden in die missie en mogen op 15 juni in de finale aan te treden.

Tekst: Roland van der Linden     &     Foto’s: Sander de Hollander

In de eerste helft kon de Haagse formatie van trainer Ramon van Steekelenburg na zeventien minuten een voorsprong nemen. Een uitspeelbal van RKDEO-speler Vince Kester werd onderschept door Mike Knoester, die richting de achterlijn ging. Knoester gaf de bal af aan Koen Starrenburg die in het open doel kon scoren. Met de 1-0 op het scorebord werd de rust bereikt.

Na de doelwisseling duurde het even voordat er weer gescoord werd. Pas in de 70e minuut viel de 2-0. Een voorzet van de achterlijn van Kay Franken werd bij de eerste paal ingetikt door Justus van Kulk. Acht minuten later was het duel definitief beslist. Balverlies van RKDEO-speler leverde direct gevaar op in het strafschopgebied. Kai van Heusden plaatste de bal in de verre hoek: 3-0.

HBS plaatste zich door de zege voor de finaledag van het Haaglanden Voetbal Toernooi. De tegenstander is nog niet bekend. Quick en sv Den Hoorn strijden om de tweede finaleplek.