Meerdere spelers blijven langer bij Scheveningen

Met het huidige seizoen nog in volle gang vinden in deze fase op de achtergrond ook de activiteiten plaats rondom de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen. Op dat vlak zijn er diverse ontwikkelingen te melden en is duidelijk dat bij Tweede Divisionist Scheveningen de kern van de selectie intact blijft.

Ian van Baalen (foto) kwam afgelopen seizoen over van eersteklasser sv Den Hoorn en is in zijn eerste seizoen direct doorgebroken als basisspeler. De dynamische middenvelder blijft tot minimaal 2027 verbonden aan de club. Middenvelder Mitchell de Vlugt is bezig aan zijn achtste seizoen bij Scheveningen en zal minimaal tien seizoenen vol gaan maken, want hij blijft tot minimaal 2026. Datzelfde geldt voor Lorenzo van Kleef. Hij herstelt nog van een blessure en zal volgens planning rond de zomer weer zijn opwachting maken. De middenvelder kwam vorig seizoen over van Jong Sparta, maakte direct indruk en zijn inbreng wordt dit seizoen dan ook gemist.

Vaste krachten

Jari de Jong maakte in 2017 de overstap naar Scheveningen, is sindsdien een vaste kracht in de achterhoede of op het middenveld en blijft de club nog minimaal één seizoen trouw. Datzelfde geldt voor Ruben Koorndijk. Verdeeld over twee perioden is hij al elf seizoenen actief bij Scheveningen en met zijn inzetbaarheid op bijna alle posities in de achterhoede en het op het middenveld een belangrijke schakel.

Blijvers

Doelman Sven van der Maaten is bezig aan zijn vierde seizoen bij Scheveningen na zijn overstap van Telstar en woont inmiddels aan de overkant van sportpark Houtrust. Ook hij blijft nog minimaal één extra seizoen verbonden aan Scheveningen. Datzelfde geldt voor collega-doelman en kind van de club Mitchel Buijs, na enkele seizoenen in het tweede elftal ging hij dit seizoen de concurrentie aan met Van der Maaten en volgend seizoen wil hij daarin een volgende stap zetten.

Waarde

Ricardo de Vlugt was na zijn komst in 2021 vrijwel direct een vaste waarde, moest door een zware blessure een groot deel van vorig en dit seizoen missen, maar maakte de laatste weken weer minuten in het eerste elftal in competitieverband. Ook hij blijft nog minimaal een seizoen bij Scheveningen. Scheveningers Barry Rog en Michael de Niet beschikken nog over een doorlopende verbintenis en zijn dus ook volgend seizoen nog gewoon op vertrouwde bodem actief zijn. Met Huseyin Dogan werd onlangs een tussentijdse versterking gepresenteerd, ook hij zal volgend seizoen bij Scheveningen actief zijn.

Jong talent

Daarmee zijn voor volgend seizoen elf A-selectieplekken alvast ingevuld. Ook komend seizoen zal er weer jong talent doorstromen. Verdediger Mees Konijn (20) en aanvaller Jazzley Hennen (18) trainen dit seizoen al regelmatig mee en zullen dat volgend seizoen wekelijks doen en daarnaast de gehele voorbereiding meemaken van het eerste elftal om op die manier te proberen een plek in de definitieve A-selectie af te dwingen.

Vertrekkers

Tegenover het aanblijven van diverse spelers staat ook het vertrek van een aantal andere spelers. Jordy Strooker en Virgil Tjin-Asjoe vertrekken na één seizoen naar competitiegenoot Noordwijk. Kevin Gomez Nieto en Georni Elvilia hebben besloten te vertrekken naar Derde Divisionist FC Rijnvogels. Ook Gautam Kalpoe heeft besloten Scheveningen na dit seizoen te verlaten en speelt volgend seizoen voor Sportlust ’46.

De komende maanden krijgt de invulling van de selectie een vervolg en zullen ook de overige spelers besluiten nemen over hun voetbaltoekomst.

Lees verder