Bekerfinale vrouwen – met VAR – in stadion Willem II

De finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen tussen Ajax en Fortuna Sittard wordt dit seizoen op maandag 20 mei (tweede pinksterdag) gespeeld in het Koning Willem II stadion in Tilburg. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Noviteit is de aanwezigheid van de VAR in een wedstrijd in de TOTO KNVB Beker Vrouwen.

Het Koning Willem II stadion was nooit eerder het decor van de finale om de TOTO KNVB Beker Vrouwen. Wel werden in het stadion van Keuken Kampioen Divisieclub Willem II tijdens WEURO 2017 verschillende wedstrijden gespeeld, waaronder tegen België (2-1). Ook meer recent (december 2023) speelden de Oranje Leeuwinnen en België in Tilburg tegen elkaar voor de Nations League (4-0).

VAR

Voor het eerst in de geschiedenis zal in het Nederlandse vrouwenvoetbal een VAR actief zijn. ,,De inzet van de VAR in de TOTO KNVB Bekerfinale Vrouwen is weer een nieuwe stap in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal”, zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal. ,,Met het gebruik van de VAR in de bekerfinale treden we in de voetsporen van vooraanstaande landen als Duitsland en Engeland. Deze technologie valt niet meer weg te denken uit het voetbal, dus het is volstrekt logisch dat het ook in het vrouwenvoetbal zijn intrede maakt.”

(Bron: KNVB)

Lees verder