Warming-up 4e klasse A/D: FC Zoetermeer nog twee zeges verwijderd van titel

In 4A kan Stompwijk tegen NSV’46 bij een overwinning goede zakendoen in de strijd om directe degradatie te voorkomen. In 4D kan Maasdijk de goede serie waarmee het bezig is, voortzetten met winst bij SEP. Vredenburch is na vier gelijke spelen en drie verliespotjes weer eens toe aan een overwinning, MSV’71 zou daar wel eens het kind van de rekening van kunnen worden.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Stompwijk’92 – NSV’46

Het nog lang niet veilige Stompwijk’92, op nacompetitieplek tien van de ranglijst in 4A, treft zaterdag in NSV’46 weer een hooggeplaatste ploeg. En juist tegen deze ploegen behaalde het team van hoofdtrainer Erik van Manen in dit kalenderjaar goede resultaten. Na FC Oegstgeest en Teylingen, moest vorige week Meerburg haar meerdere erkennen in de dorpsploeg. Stompwijk’92 lijkt een patent te hebben op een matige start, waarna meestal een geslaagde inhaalrace volgt. In Stompwijk vertrouwen ze erop, dat dat het ook tegen NSV’46 weer gaat lukken een hoger geplaatst team te verslaan. De ploeg van de routiniers Nick Ammerlaan, Pim van de Arend en Mitchell Arends, heeft nog een appeltje te schillen met de huidige nummer vijf op de ranglijst. Eerder dit seizoen werd de heenwedstrijd in Noorden met 2-1 verloren.

4e klasse D

SEP – Maasdijk

Het Maasdijk van hoofdtrainer Dennis van den Steen is bezig aan een uitstekende serie. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen en werd er één gelijkgespeeld. De achterstand van de nummer twee op de ranglijst op koploper FC Zoetermeer bedraagt met nog drie competitieduels in het verschiet vier punten.

Ook Marcel de Letter, hoofdtrainer van SEV, is de goede cyclus van de komende tegenstander niet ontgaan. De Letter: ,,Maasdijk doet het goed en moet de druk op FC Zoetermeer hooghouden. Wij pakten afgelopen zaterdag drie punten op hekkensluiter Deltasport, de manier waarop zijn we alweer vergeten. De mannen zijn er klaar voor, ook deze week hebben ze goed getraind en de sfeer was goed. Nog drie finales.”

MSV’71 – Vredenburch

Na de nederlagen van MSV’71 tegen SEV en VDL staat het team van hoofdtrainer Paul van Loenen op de achtste plek, een nacompetitieplek.  De Maassluizers hebben evenveel punten als het op de negende plek staande SEV en hebben één punt minder dan de nummer zeven, SEP. Quintus, zesde, heeft vier punten meer dan MSV’71.

SEP krijgt het zaterdag moeilijk tegen Maasdijk, Quintus en SEV spelen tegen elkaar. Bij winst doet MSV’71 goede zaken, maar Vredenburch bewees in de afgelopen competitieronde tegen FC Zoetermeer weer op de weg terug te zijn. Paal en de uitstekende doelman Hylke van der Burg van FC Zoetermeer waren een sta-in-de-weg voor de Rijswijkers. Interim-trainer Desley de Lepper van Vredenburch gelooft nog steeds in promotie naar de derde klasse. Dat zou dan moeten gebeuren via de nacompetitie, want de plekken 1 en 2 in de vierde klasse D zijn inmiddels een gepasseerd station. De Lepper kan zaterdag weer een beroep doen op Basje Visser, zijn schorsing van één wedstrijd zit erop. Aanvoerder Bas van Schendel daarentegen ontbreekt wegens een enkelblessure, maar De Lepper heeft genoeg spelers op de bank die hem adequaat kunnen vervangen.

Quintus – SEV

Quintus verzuimde zich zaterdag veilig te spelen tegen laagvlieger RVC Celeritas. De Rijswijkers waren matig, Quintus nog slechter. De Heulenaren zullen echt de rug moeten rechten in de laatste drie duels. Er is nog wat marge voor de ploeg van hoofdtrainer Ramon Hageraats, maar de druk zit er nu wel op.

Deze week werd bekend dat de 27-jarige Angelo Zwirs, nu nog uitkomend voor vierde divisionist FC ’s-Gravenzande, volgend seizoen de overstap maakt naar Quintus, zijn jeugdclub. Bij ’s-Gravenzande kon Zwirs geen garantie krijgen op meer speeltijd.

Hoofdcoach Arjan Kortleven van SEV vond de heenwedstrijd van eind vorig jaar een gelijk opgaande wedstrijd, resulterend in een 1-1 gelijkspel. Kortleven: ,,Ik vond Quintus toen een goede ploeg, die momenteel in de hoek van de klappen zit. Ik verwacht echter een honderd procent gemotiveerd Quintus, gezien het feit dat ze bij winst zich zeker weten te handhaven.”

Kortleven heeft de beschikking over een zo goed als complete fitte selectie. Alleen Jasper Koning ontbreek, hij heeft een kleine terugslag. ,,Bij ons telt de winst ook alleen om zo de nacompetitie te ontlopen aan het eind van het seizoen. Nog drie finales die we met veel vertrouwen tegemoetzien”, aldus Kortleven.

FC Zoetermeer – SV DHL

Nog drie wedstrijden waarvan twee winnen en dan kan FC Zoetermeer met de platte kar de wijk Rokkeveen door om het meer dan verdiende kampioenschap te vieren. Op 11 mei kan het zover zijn als het team van de succesvolle hoofdcoach Martijn de Zoete (foto) thuis wint van SEP. Zaterdag wacht nog het duel tegen DHL. De thuisploeg is compleet en heeft er, zoals altijd, zin in. De Zoete verwacht een interessante wedstrijd tegen een voetballende ploeg, die elke wedstrijd vanuit haar eigen kwaliteiten en eigen speelwijze speelt. Assistent-trainer Mario Chow van FC Zoetermeer zal deze wedstrijd, net als die van vorige week tegen Vredenburch, op krukken aanschouwen. Vorige week donderdag raakte Chow reeds na vijf minuten geblesseerd tijdens de training toen hij zag dat de vorm bij de spelers niet helemaal lekker liep. Toen hij, zonder warming-up, het goede voorbeeld wilde geven, schoot het er bij hem in, met een vervelende kuitblessure als gevolg.

Hoog niveau

Hoofdtrainer Tayyab Chaudhry van DHL: ,,FC Zoetermeer is te goed voor de vierde, en eventueel derde klasse. Wij moeten het maximale uit onszelf halen om tegenstand te bieden. Ze hebben naast Brandon Tichem ook nog in Jessy Nauman en Wesley Vaes spelers die op hoog niveau hebben gespeeld. Daarnaast had het team al veel kwaliteiten met een ervaren spits en snelle, technische, buitenspelers. Wij spelen gewoon tegen een goed team met veel kwaliteiten. Te veel goede spelers om speciale aandacht of bewaking te geven.”

Deltasport – RVC Celeritas

De kelderkraker in de vierde klasse D, tussen de laatste (Deltasport) en één-na-laatste RVC Celeritas. Zelfs bij verlies behouden de Rijswijkers nog een voorsprong van drie punten op de Vlaardingers, voor wie vervolgens nog zware duels tegen VDL en SEV staan te wachten. Deltasport richt zich ondanks de huidige sportieve malaise op een positieve toekomst en gaat binnenkort in gesprek met de gemeente Vlaardingen over een te ontwikkelen vitaliteitsbeleid voor verenigingen.

RVC Celeritas reist af naar Vlaardingen in de wetenschap dat de tegenstander dit kalenderjaar nog geen punt heeft gepakt. Hoofdcoach Huib van Oostrom Soede zal Fernando Couvreur node missen. De maker van een hattrick tegen Quintus kreeg in de wedstrijd een rode kaart voorgeschoteld vanwege het onnodig wegtrappen van de bal. Scheidsrechter Lingen probeert vanaf 14.30 uur de wedstrijd in goede banen te leiden. Een wedstrijd zonder historie, is sinds het seizoen 2010-2011 slechts één keer gespeeld, in de heenronde november vorig jaar met een 1-1 eindresultaat.

 

 

Lees verder