Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Knokken bij degradatiestreep weg te blijven”

Eindelijk won RKAVV weer eens. Het was nodig, want de nacompetitieplaatsen komen steeds dichterbij. Na de winst bij HBS is thuis winnen van FC ’s-Gravenzande het volgende doel. De laatste thuiswinst voor de competitie is bijna acht maanden geleden.

Tekst: Pieter Donath

Vorige week zei trainer Peter Klomp (foto) dat een bekende uitspraak is: Na veel nederlagen komt een overwinning steeds dichterbij. De 1-2 winst tegen HBS bevestigde dit. De laatste keer dat thuis werd gewonnen was op 28 augustus 2023 tegen vv Smitshoek (1-0).  Mede hierdoor staat RKAVV op de elfde plaats met 29 punten uit 25 wedstrijden.

Verbeterpunt

FC ’s-Gravenzande staat op de vierde plaats met 41 uit 25. Eerder werd voor de competitie in ’s-Gravenzande met 0-3 en thuis voor de KNVB-beker met 2-1 gewonnen. Trainer Peter Klomp vond de winst tegen HBS verdiend, scoren is een verbeterpunt en tegen FC ’s-Gravenzande is er een nieuwe uitdaging.

Was de winst tegen HBS verdiend?

,,Ik hoorde van vriend en vijand dat onze overwinning een terechte was. Daar ben ik het wel mee eens. HBS wilde vanuit de omschakeling gevaar stichten, wij vanuit de opbouw. Dus meer balbezit, meer op de helft van de tegenstander en daardoor kregen wij ook de wat betere kansen. Ondanks dat wij heel behoorlijk voetbalden, miste ik wel het juiste karakter en gif om uit de degradatiezone te willen komen. Dat was in de tweede helft een stuk beter.”

Is het moeilijk scoren nog steeds een zorgpunt?

,,Het afmaken van die paar kansen blijft wel een groot verbeterpunt. Zeker wanneer je ziet dat HBS bij het eerste schot op doel ook direct scoort. Dan weet je dat het hun spel kan gaan worden. Begin tweede helft kwamen we nog goed weg door een prima redding van Mike ten Kroode op een geweldige vrije trap van HBS, maar daarna hebben wij de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken en lukte het ook om te scoren. Dan besef je ook direct weer dat voetbal ook een spelletje is waarin momenten en doelpunten doorslaggevend zijn.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen FC ’s-Gravenzande?

,,Komende zaterdag wacht ons weer een nieuwe uitdaging tegen een team dat echt goed presteert dit seizoen. Zij beschikken over verschillende goede kwaliteiten waarvan scoren er één is. Het feit dat wij dit jaar twee keer van FC ‘s-Gravenzande hebben gewonnen telt niet meer. Het gaat om de volgende wedstrijd en die is zaterdag. Zij willen bovenin mee blijven doen voor een vervangende periode. Wij moeten knokken om bij de degradatiestreep weg te blijven. Beide ploegen hebben niets aan een gelijkspel dus het wordt een open wedstrijd, waarin het heel belangrijk wordt om scherp te zijn op de momenten zowel aanvallend als verdedigend.”