Warming-up 2e klasse D: Willem v.d.Smit (OLIVEO): ,,Veel om voor te spelen”

De beslissende fase in de competitie breekt aan en veel teams kunnen de punten goed gebruiken. OLIVEO krijgt bezoek van Neptunus-Schiebroek. In het Westland kruisen streekgenoten sc Monster en Verburch de degens. Vitesse Delft gaat langs bij Berkel en Westlandia speelt in Schiedam tegen HBSS.

Tekst: Roland van der Linden

OLIVEO staat op een vierde plaats, maar is nog niet definitief veilig. Tegenstander Neptunus-Schiebroek moet zeker achteromkijken, maar beide teams hebben ook nog kansen op de derde periodetitel. OLIVEO-trainer Willem van der Smit (foto) over het duel tegen de Rotterdammers: ,,Er is dus veel om voor te spelen. Neptunus-Schiebroek is een goed aanvallend team, met veel goede actiespelers. In onze uitwedstrijd was het dan ook een doelpuntrijke wedstrijd.”

OLIVEO heeft ook deze wedstrijd een aantal geblesseerde spelers. Van der Smit: ,,Wel komen er steeds meer spelers terug en sluit ook zaterdag een oudgediende aan. Ik denk dat beide partijen er alles aan gaan doen om een overwinning binnen te slepen.”

Derby

In de Westlandse derby staat veel op het spel. Thuisclub Sportclub Monster strijdt met VFC en CION om de titel en zal alles op alles zetten om geen punten te verspelen in de burenstrijd. Verburch heeft nog een kleine kans op het bereiken van de nacompetitie. Een nederlaag tegen Sportclub Monster zal niet op de wensenlijst van de Poeldijkers staan.

Gat dichten

In de strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen zal Vitesse Delft het duel met Berkel in winst moeten omzetten. Berkel heeft nu vier punten meer dan de ploeg uit Delft en bij winst zo Vitesse Delft het gat met de tegenstander bijna gedicht hebben.

Voor Westlandia lijkt er niet veel meer op het spel te staan. De Naaldwijkers hebben genoeg punten verzameld om veilig te zijn en komen niet in aanmerking voor promotie. Westlandia reist naar Schiedam om HBSS te bestrijden.

Lees verder