Warming-up 3e Divisie: Quick aan kop in stand derde periode

Tegen s.v. TEC moet het anders en beter zei trainer Paul van der Zwaan vorige week. Hij kreeg gelijk na de 2-1 winst. Quick kan dit seizoen niet meer degraderen en dat is met nog vijf wedstrijden te spelen een uitstekende prestatie. Komende zondag is de regioderby in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB. Voor Quick van belang in de strijd om de derde periodetitel.

Tekst: Pieter Donath

Wie afgelopen zondag op Nieuw Hanenburg aanwezig was, heeft tot nu toe de beste (thuis)wedstrijd van Quick dit seizoen gezien. In de eerste tien tot vijftien minuten was TEC beter, maar na de treffer van Joshua Emega (foto) hadden de ‘Jonge Haantjes’ de wedstrijd onder controle.

Penalty

Kort na de rust moest Quick-doelman Patrick Zunderdorp zwichten voor een penalty en een kwartier voor tijd miste Enzo Huntink de aan Quick toegekende strafschop. De 2-1 overwinning kwam door een doelpunt van Joshua Emega in de slotfase en betekende dat Quick zich definitief heeft veilig gespeeld. Met 43 punten uit 28 wedstrijden kan het niet meer worden ingehaald door Groene Ster, dat op de eerste promotie/degradatieplaats staat.

Prestatie

Een zeer knappe prestatie van de jonge ploeg van trainer Paul van der Zwaan. Komende zondag staat de regionale derby op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs op het programma. TOGB heeft ook 43 punten, maar had hier een wedstrijd meer voor nodig. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen leek het lange tijd dat de wedstrijd in een gelijkspel (0-0) zou eindigen. Vlak voor tijd benutte Abdulrahman Sango een mooie uitgespeelde aanval zodat Quick met 1-0 won. Voor Quick is de wedstrijd tegen TOGB van belang in de strijd om de derde periodetitel. Samen met koploper SteDoCo wordt de eerste plaats gedeeld met 15 punten uit 6 wedstrijden.

Tiel

Komende donderdag 25 april om 20.00 uur speelt Quick op sportpark De Lok in Tiel tegen s.v. TEC, waartegen thuis tien dagen eerder werd gespeeld. Reden is dat deze wedstrijd eerder dit seizoen werd afgekeurd.