Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,HHC heeft gewoon prima ploeg”

Scheveningen won een week terug bij ACV met 0-3 en blijft dus vijf punten voor staan op Excelsior Maassluis, dat Rijnsburgse Boys klopte. De voorsprong op Kozakken Boys werd met drie punten vergroot tot acht. Zaterdag is Scheveningen op Houtrust gastheer van HHC Hardenberg.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt John Blok (foto) van Scheveningen terug op de 0-3 zege in Assen. Vooraf wellicht gehoopt. Blok: ,,Uiteraard zijn we de lange reis naar Assen begonnen om drie punten te halen, maar zoals vooraf ook aangegeven is ACV een goede en stugge ploeg en zeker thuis lastig te verslaan. Wij startten de wedstrijd echter uitstekend en zetten ACV direct onder druk. Doordat ACV, ondanks de flinke tegenwind bleef opbouwen van achteruit, waren wij in staat om de bal steeds vroegtijdig af te pakken. Dit leidde niet alleen tot de 0-1, maar ook tot wat irritatie. Dat bleek het meest uit een flinke overtreding van hun linksback die eerder al in de fout was gegaan bij het doelpunt. De rode kaart die hierop volgde hielp ons natuurlijk wel in het vervolg van de wedstrijd. Zeker nadat we vlak na rust op 0-2 kwamen. Al met al een dik verdiende en mooie overwinning.”

Nieuw veld

Heel belangrijk was deze winst voor Scheveningen, gelet ook op de zege van Excelsior Maassluis. Met de resultaten in de duels daarvoor geeft dit extra vertrouwen voor het slot van de competitie. De ploeg laat zien, wat je al langer verkondigt, dat het voetballend wel goed zit. Blok: ,,Zeker, want de winst afgelopen zaterdag ging ook gepaard met goed voetbal. Excelsior Maassluis blijft nog wel in het spoor, maar Kozakken Boys en Lisse staan weer verder weg. Het blijft natuurlijk wel jammer dat we in onze uitwedstrijden steeds betere wedstrijden kunnen spelen dan thuis. Hopelijk kan de gemeente snel aan ons nieuwe veld beginnen.”

Prima ploeg

Zaterdag komt HHC Hardenberg op bezoek, dat vorig weekend weliswaar verloor van De Treffers (niet voor niets de nummer twee), maar inmiddels al wel 41 punten verzamelde. Dus geen gemakkelijke opponent. Wat verwacht je voor wedstrijd? Blok: ,,HHC Hardenberg is een geweldige club met een goed elftal en ook ontzettend aardige mensen. Ze vallen qua resultaten dit seizoen misschien iets tegen, maar ze hebben gewoon een prima ploeg met gerenommeerde spelers als Fatima, Drost en van der Ley.”

Spectaculair

Wat herinner je je van de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg? Blok: ,,Dat was een heel spectaculaire wedstrijd met een mooie doelpunten en een enerverend scoreverloop. Van een 1-0 voorsprong naar 1-1 en een 2-1 voorsprong. Vervolgens kwamen we 3-2 achter en wisten we dit alsnog om te buigen in een 3-4 overwinning.”

Domper

Hoe is het met de personele bezetting, mis je nog vaste waarden? Tom Beugelsdijk keert weer terug na een schorsing van twee duels. Blok: ,,Tom is inderdaad terug, maar daar staat nu een schorsing van Kevin Gomez Nieto tegenover. Verder missen we, naast de langdurig geblesseerden, nog steeds Mike de Niet en Ricardo de Vlugt. Enorme domper afgelopen week was dat Ricardo naar het zich laat aanzien weer zwaar geblesseerd is.”

De aftrap zaterdag op sportpark Houtrust is om half drie.

Lees verder