Warming-up ADO Vrouwen-Feyenoord: Wiëlle Douma: ,,Seizoen goed afsluiten”

ADO Den Haag Vrouwen had zo graag die vierde plek willen bemachtigen, maar die kans werd verkeken door het thuisverlies tegen sc Heerenveen. Zondag spelen de ADO Vrouwen weer thuis in het Bingoal Stadion. Om 12.15 begint dan het duel in de Azerion Voruwen Eredivisie tegen Feyenoord.

Speelster Wiëlle Douma (foto): ,,Helaas valt er niets meer te winnen dit seizoen, maar we willen ook zeker het seizoen nog goed afsluiten. We moeten ook, want om de vijfde plek te behouden moeten er zeker nog punten worden gepakt. Alle tegenstanders in de laatste drie wedstrijden vragen altijd om veel strijd en voetballende kwaliteit, dus we zijn er zeker nog op gebrand om de laatste wedstrijden dit seizoen winnend af te sluiten!”

Stabiliteit

De 24-jarige voetbalster maakt vast onderdeel uit van de Haagse defensie, die dit seizoen nog slechts negentien tegentreffers incasseerde. Dat is niet alleen na FC Twente en Ajax het minste van alle Eredivisieclubs, maar tevens het laagste aantal van ADO Den Haag Vrouwen in de eerste negentien wedstrijden van het seizoen sinds de herstart van de Eredivisie. ,,De verdediging staat goed dit jaar. Daar hebben we ook veel tijd in gestoken. We communiceren goed, weten wat we van elkaar kunnen verwachten en zijn continu bezig om het goed neer te zetten. Het doel voor ons als verdediging is dan ook iedere keer weer om de nul te houden. Dat dat zijn vruchten afwerpt is dan ook mooi. Door middel van mijn ervaring, coaching en rust draag ik bij aan de stabiliteit in het team. Ik denk dat ik tot nu toe een goed seizoen draai en ook achterin belangrijk ben voor het team.”

Nul

Tegen Feyenoord kan de verdedigster met haar ploeggenoten voor de negende maal de nul houden in de Eredivisie, even vaak als heel vorig seizoen. ,,We hebben tegen Feyenoord nog iets goed te maken, ook ten opzichte van de bekerwedstrijd. We zijn er daardoor denk ik nog meer op gebrand om deze keer wel de drie punten in huis te houden. Ik verwacht dan ook dat het een leuke wedstrijd wordt, waarin wij voetballend moeten laten zien dat wij de betere ploeg zijn.”

Zoals gezegd, de bal gaat zondag om 12.15 uur rollen.

(Bron: ADO Den Haag)

Lees verder