Mart Lieder (FC Eindhoven): ,,Je speelt om te winnen”

Mart Lieder (foto) is als spits weer terug bij FC Eindhoven na een lange blessure en scoorde vorige week ook voor de Brabanders, die desondanks onderuitgingen tegen Jong PSV. Vanmiddag is Lieder met FC Eindhoven op bezoek in het Bingoal Stadion.

Dat hij zou scoren tegen Jong PSV hadden zijn vrienden hem al voorspeld. ,,Ik heb ze dus  voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag weer uitgenodigd. Deze support kunnen we voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag goed gebruiken, want de cijfers liegen er niet om. ADO Den Haag heeft een overwicht laten zien in eerdere ontmoetingen, met 28 overwinningen in 39 Keuken Kampioen Divisie wedstrijden tegen ons. Maar dit hoeft niks te betekenen, want ADO Den Haag heeft de laatste twee thuiswedstrijden verloren, dit geeft iets meer rust, maar we mogen niet vergeten dat ze zelden drie thuisduels op rij verloren in de Keuken Kampioen Divisie sinds 1995/96.”

Corners

Als de twee teams met elkaar gaan vergeleken worden in termen van doelpunten uit cornersituaties dan blijkt, dat zowel FC Eindhoven als ADO Den Haag sterk zijn, met elk vijf doelpunten sinds december 2023, wat alleen wordt overtroffen door De Graafschap en Willem II.

Doelpogingen

Mart Lieder heeft voor zichzelf afgelopen week een mooie wedstrijd gespeeld, maar ook voor aankomende wedstrijd is het een speler om in de gaten te houden, want van alle spelers met minstens tien speelminuten dit KKD-seizen had de FC Eindhoven-spits de minste minuten per schot nodig (8 – 16 schoten in 120 speelminuten); zijn tien doelpogingen tegen ADO Den Haag is het hoogste aantal van een speler in een KKD-duel sinds 3 december 2021 (Dylan Vente 10 namens Roda JC tegen FC Dordrecht).

Winnen

De laatste woorden van Mart Lieder op de clubsite over de wedstrijd van vanmiddag zijn: ,,Je gaat naar Den Haag om de wedstrijd te spelen en een wedstrijd speel je om te winnen. Dus dat dat moeilijk is en dat Den Haag een goede tegenstander is dat is duidelijk. Maar als daarheen gaan erheen om te verliezen dan kun je beter niet gaan. Dus we gaan er altijd heen om te winnen en hoe dat uitpakt dat zien we dan.”

(Bron: FC Eindhoven) (Foto: Orange Pictures)

Lees verder