4e klasse D: Eerste zege dit kalenderjaar voor Deltasport tegen RVC Celeritas

Deltasport behaalde tegen een zwaar gehandicapt RVC Celeritas de eerste punten van dit kalenderjaar. Vredenburch, lange tijd grote rivaal van FC Zoetermeer om het kampioenschap in 4D, weet al ruim twee maanden niet meer wat winnen is, Quintus tegen SEV eindigde onbeslist in 2-2.

Tekst: Peter Petit

MSV’71 – Vredenburch

Vredenburch leed in Maassluis de vierde nederlaag op rij in dit kalenderjaar, de laatste zege dateert alweer van 10 februari. In Maassluis verloor het team van interim-hoofdtrainer Desley de Lepper (foto) met 3-1 van MSV’71. Dankzij deze zege en het gelijkspel in de wedstrijd van directe concurrenten Quintus en SEV, deed het team van hoofdtrainer Paul van Loenen goede zaken in de strijd om de veilige zevende plek en dus lijfsbehoud. Na de 2-0 voorsprong bij rust dankzij doelpunten van Bradley van Stralendorff en Matthijs Jansen, maakte Shane Broens, speler van de JO18 van Vredenburch het nog spannend. Maar Jeremy van Loenen maakte uiteindelijk aan alle onzekerheid in het MSV’71-kamp een eind door de 3-1 te scoren.

Quintus-SEV

In een enerverende wedstrijd tussen Quintus en SEV begonnen de gasten sterk, uitmondend in maar liefst vijf honderd procent kansen in de beginfase van het duel. Het duurde tot de twaalfde minuut voordat SEV de 0-1 scoorde, afwerker van dienst: Rachid Haynes. Dezelfde speler was ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de ploeg van hoofdtrainer Arjan Kortleven: 0-2. Vlak voor het rustsignaal bepaalde Stijn van der Wel de ruststand op 1-2, waardoor de spanning in de wedstrijd toenam. Deze tweede periode bracht een compleet ander spelbeeld, waarin SEV moeite had om kansen te creëren en Quintus steeds gevaarlijker werd. Het was dan ook bepaald geen verrassing dat de Westlanders op gelijke voet kwamen. Timo van Houten scoorde de gelijkmaker: 2-2. Quintus verzuimde vervolgens om na de gelijkmaker de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Een cruciaal moment deed zich voor toen de scheidsrechter vijf minuten voor het einde een, in de ogen van alles wat SEV was, zuivere penalty wegwuifde, wat tot frustratie leidde bij zowel spelers als meegereisde supporters.

Deltasport – RVC Celeritas

De eerste punten voor Deltasport dit kalenderjaar in de absolute kelderkraker tegen RVC Celeritas: 4-2. ,,Als je geen spelers hebt, kan je niet voetballen”, aldus hoofdcoach Huib van Oostrom Soede, die vijf spelers, waaronder zijn ‘as’, miste vanwege blessures en schorsingen. De spelers waar hij wel over kon beschikken leden tegen een gretig counterende thuisploeg veel balverlies en grossierden in foute passes.

Met nog twee duels in de reguliere competitie heeft RVC Celeritas nog een voorsprong van drie punten op Deltasport in de strijd om directe degradatie. Bouwmeester Van Oostrom Soede heeft goede hoop dat zijn team het vege lijf nog kan redden via de nacompetitie en is al drukdoende met het aantrekken van nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen.