4e klasse D: DHL-trainer Chaudhry na verlies: ,,Geflatteerde nederlaag”

Even leek het erop dat DHL in het hol van de leeuw in Zoetermeer voor een sensatie zou zorgen tegen de plaatselijke FC. Het nam brutaal een 0-1 voorsprong en kwam na de 2-1 nog terug tot 2-2, maar moest in de tweede helft toch het onderspit delven tegen de thuisploeg die nog één overwinning nodig heeft om het kampioensfeest te kunnen vieren. Hoofdcoach Marcel de Letter van SEP had na afloop van het met 0-1 verloren duel tegen Maasdijk vooral kritiek op de scheidsrechter.

Tekst: Peter Petit    |   Foto’s Franca Dobbe, Sabine van Oosten  & Robert Bakker

SEP – Maasdijk

De kleinst mogelijke zege voor Maasdijk, 0-1, met een doelpunt met de signatuur van Robin van der Ende. Het was de thuisploeg die met de wind mee aftrapte. Goaltjesdief Marco van Blitterswijk ging in de derde minuut alleen op de doelman van Maasdijk af, maar het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant.

Uit het niets schoot oud-Excelsior Maassluis-speler Robin van der Ende de 0-1 binnen. Nog in dezelfde minuut had Didier van Geenen de 1-1 op zijn slof, maar de doelman van Maasdijk voorkwam erger. De gasten zaten in een zetel en vonden dat best. (Foto’s boven en hieronder: Franca Dobbe)

In de tweede helft speelde Maasdijk met de wind mee en hanteerde het volop de lange bal. SEP probeerde van alles, maar kwam niet meer tot gevaarlijke acties. Veel strijd en volgens SEP-hoofdtrainer Marcel de Letter een scheidsrechter die de hele wedstrijd doodfloot. De Letter: ,,De tweede helft is nooit meer een wedstrijd geworden.” (Foto’s onder: Sabine van Oosten).

FC Zoetermeer – DHL

Binnen een minuut scoorde DHL een fantastische goal via Sem Brinkers.  De bal werd na zijn schot door de wind ‘gepakt’ en vloog vervolgens in het doel: 0-1. De thuisploeg liep daardoor vanaf de aftrap achter de feiten aan, maar was wel de ploeg die het spel aan de bal dicteerde en bepaalde.

DHL was erg gevaarlijk door de snelle counters. Na 25 minuten was het Florian Bus, die uit een corner van Brandon Zigo Tichem de 1-1 maakte. Tien minuten later volgde de 2-1 van Djamil El Messaoudi. Direct daarna volgde de 2-2 van DHL, wederom van de voet van Sem Brinkers, die daarmee tekende voor de ruststand. (Foto’s: Robert Bakker)

Na de rust was het vooral FC Zoetermeer, dat het spel bepaalde, maar toch bleven de grote kansen uit. Na zestig minuten was het spits Roald Houterman die de 3-2 goed inkopte op een voorzet van Brandon Zigo Tichem. Tien minuten voor tijd zorgde dezelfde tandem voor de 4-2 eindstand. Tayyab Chaudhry, hoofdcoach van DHL: ,,Een geflatteerde uitslag, wij hadden meer verdiend in deze leuke wedstrijd met twee ploegen die speelden om te voetballen. De eerste helft was voor ons, maar FC Zoetermeer maakte de kansen beter af.”

(Klik HIER voor meer foto’s van SEP-Maasdijk)