3e klasse B: Full Speed tegen Duindorp sv haalt einde niet

Koploper Graaf Willem II VAC boekte een ruime zege op DSVP, maar kon geen verdere afstand nemen van Wilhelmus. De Voorburgers wonnen het uitduel bij Concordia. HMSH pakte drie belangrijke punten in Wassenaar. Schipluiden en KMD kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Alex Pronk

Concordia – Wilhelmus

Op eigen veld nam Concordia de leiding in het duel met de Wespen. Na de 1-0 van Benjamin Groen kon Wilhelmus de gelijkmaker aantekenen via Cedric Aké: 1-1. Concordia herpakte zich goed en nam weer een voorsprong door een treffer van Rens Sandell. De Delftse ploeg bleef niet rustig onder de druk van Wilhelmus en zag door individuele fouten de bezoekers alsnog de winst grijpen: 2-3. Joshua Smart en Matthijs Wartna bezorgden Wilhelmus de zege.

Schipluiden – KMD

Uit de streekderby kwam geen winnaar tevoorschijn. De Wateringers openden de score in de eerste helft dankzij Dennis van Straten. Na de doelwisseling bracht Rob Langstraat Schipluiden langszij: 1-1.

Laakkwartier – DWO

DWO boekte een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Na slecht verdedigend werk van Laakkwartier kon Kurtley de Windt de 0-1 in het doel werken. Een schot van Rosalia Gennaro leverde door een redding van de Haagse doelman niet een tweede Zoetermeerse treffer op.

Voor de rust waren er over en weer nog kansen, maar de stand bleef 0-1. In de tweede helft werd het 0-2 door een eigen doelpunt van Laakkwartier-speler Justin Seegers, dat het tij daarna niet meer kon keren.

Full Speed – Duindorp sv

De bezoekers kwamen het beste uit de startblokken en liepen weg naar een 0-2 stand door goals van Michel van Baaren en Ricardo Steinhouwer. Tien minuten voor de rust kwam Full Speed terug in het duel dankzij George Thoen: 1-2. De thuisploeg kwam daarna op gelijke hoogte door een treffer van Brian Koster: 2-2. Duindorp sv had inmiddels al haar wissels gebruikt en zag een speler geblesseerd raken, nadat hij de bal in het gezicht kreeg. Duindorp sv-trainer Martin Abbenhuis wilde de duizelige speler wisselen, maar dat werd niet toegestaan. De arbiter vond het allemaal daarna niet snel genoeg gaan en besloot het duel te staken. Een speler van Duindorp sv kreeg nog rood in de consternatie. Het duel werd niet meer hervat en zal op een later moment moeten worden uitgespeeld.