2e klasse D: OLIVEO laat punten liggen, Monster wint Westlands onderonsje

Sportclub Monster blijft de voornaamste kandidaat voor promotie naar de eerste klasse na een zege op buurman Verburch. OLIVEO kon de winst niet pakken in het duel tegen Neptunus-Schiebroek. Ook Westlandia kwam een gelijkspel overeen tegen HBSS.

Tekst: Roland van der Linden   |   Foto’s: Dennis Jouvenaar & Danny Ploegaert

Sportclub Monster – Verburch

Op Sportpark Polanen kreeg Verburch in de beladen derby de eerste kans, maar zag de bal van de doellijn weggehaald worden. Na iets meer dan twintig minuten spelen kon de thuisploeg haar eerste kans wel benutten. Jordi van Maanen schoot de bal laag in de hoek binnen en hij nam drie minuten later ook de 2-0 voor zijn rekening. Vlak voor rust was de spanning weer terug, nadat Vince van der Knaap vanaf elf meter de 2-1 had binnengeschoten. (Foto’s sc Monster-Verburch: Danny Ploegaert)

Halverwege de tweede helft kwam Sportclub Monster op 3-1 door een treffer van Jesper Warbout. Het verzet van de ploeg van trainer John Zuijderwijk was gebroken. Bryan Hogervorst en Andreas van Harinxma voerden de score op naar 5-1.

OLIVEO – Neptunus/Schiebroek

De club uit Pijnacker kon de winst niet pakken tegen Neptunus-Schiebroek. Het duel eindige in 1-1. Ondanks het puntverlies doet OLIVEO nog steeds mee in de strijd om de derde periodetitel. (Foto’s onder: Dennis Jouvenaar-SportSnap.nl)

HBSS – Westlandia

In Schiedam kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken, maar kon het net niet vinden. Westlandia nam daarna de controle over en dacht via Vince Olsthoorn de score te openen. De arbiter oordeelde dat een verdediger van HBSS de bal op en niet achter de doellijn de bal wegwerkte. Uiteindelijk was het HBSS dat scoorde en met een 1-0 stand aan de thee ging. Vijf minuten in de tweede helft kon Merlijn Steenman opstomen richting het doel van HBSS. Steenman bereikte Tim van der Voort die de 1-1 kon intikken. Beide teams kregen daarna nog kansen op de winnende treffer, maar verzuimden in de afwerking succesvol te zijn.

(Meer foto’s OLIVEO-Neptunus/Schiebroek via SportSnap.nl)