2e klasse C: Vroege treffer Meinema voldoende voor VUC-zege

VUC speelde voor rust tegen UVS één van de beste helften van het seizoen. Maar omdat de thuisploeg slechts één keer scoorde, werd het in de tweede helft nog spannend. Koploper VUC won met 1-0 en behoudt een voorsprong van vier punten op HVV.

Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft draaide VUC tegenstander UVS dol. De Haagse ploeg combineerde naar hartenlust en creëerde veel kansen. Daar werd er uiteindelijk maar één van benut. De snelle Roderick Meinema verraste al na tien minuten de Leidse keeper Luca van Belen met een schot van schuin voor het doel. Het betekende alweer de negentiende competitietreffer van Meinema.

VUC ging op jacht naar een snelle 2-0. Dat leek te lukken, maar Meinema schoot op de lat en Andani Ollie raakte een bijna niet te missen kans verkeerd. Ook daarna had de thuisploeg ruim de mogelijkheid om de score verdiend uit te breiden. Maar het stond na 45 minuten dus slechts 1-0.

Na rust wist VUC het vloeiende spel van de eerste helft niet meer op het kunstgras te leggen. UVS had zelfs een licht overwicht. Een aderlating voor VUC was dat twintig minuten voor tijd Quinten van der Kraaij geblesseerd het veld moest verlaten. De middenvelder speelde een ijzersterke eerste helft. VUC leek nog een speler kwijt te raken toen Meinema hard tegen een reclamebord achter het UVS-doel klapte. Even was er paniek, maar de aanvaller krabbelde na verzorging weer op.

Aan de andere kant moest VUC-keeper Nick Hasper zich twee keer tot het uiterste rekken om de gelijkmaker te voorkomen. Eén van de schoten was van Daan van der Zwaan, die in de eerste wedstrijd tussen beide ploegen liefst vier keer wist te scoren. Dat duel in Leiden was een doelpuntenfestijn met 5-5 als eindstand. Nu bleef het maar bij één treffer, genoeg voor de krappe overwinning van VUC. Het eindsignaal van scheidsrechter Hoogerbrugge kwam voor de koploper als een bevrijding en dat was best verrassend na de eerste helft.

Na een week rust in verband met Koningsdag staat voor VUC de zware uitwedstrijd bij nummer drie DONK op het programma. Er zijn nog vier speelronden te gaan.