2e klasse C: Ruime zege op Foreholte houdt HVV in titelstrijd

Op De Diepput liet HVV zich van haar beste kant zien. De ploeg van trainer Mike de Geer speelde Foreholte naar een dikke nederlaag en blijft daardoor VUC volgen op gepaste afstand.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Patrick Gorlee

In de eerste helft kon HVV nog geen afstand nemen van de bezoekers uit Voorhout. De Haagse ploeg had wel de overhand, maar kon in de rommelige strijd niet tot scoren komen. De rust werd bereikt met een 0-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft was het na zeven minuten al raak. Alex Burghouwt passeerde de doelman van Foreholte en plaatse de bal in de touwen: 1-0. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Connor Coward schoot de bal in de verre hoek: 2-0. In de 72e minuut was het duel beslist. Opnieuw was Coward scherp in de afwerking: 3-0.

Het laatste woord was voor Joppe Dekker, die een bal van Burghouwt succesvol afrondde. Door de 4-0 overwinning blijft HVV koploper VUC op vier punten volgen en mag nog steeds dromen van het kampioenschap.