1e klasse C: VELO trekt ruim aan langste eind tegen RKDEO

Op een slecht veld, weer vol met witte en gele bloemetjes, gingen streekgenoten VELO (vijfde plaats) en RKDEO (zesde plaats) strijden om de punten die beide teams nog nodig hebben. VELO en RKDEO hebben evenveel punten (28 uit 20 wedstrijden), een nagenoeg gelijk doelsaldo en ook evenveel zeges (6), remises (10) en nederlagen (4). Uit werd het 1-1, maar deze keer trok VELO met een ruime 4-1 zege aan het langste eind.

Tekst: Louis de Letter        |      Foto’s: Sander de Hollander

De stevige wind over de lengte van het veld zorgde voor veel foutieve passes. Na bijna tien minuten kreeg VELO een grote kans om op voorsprong te komen maar Joey Kouters, op een assist van Ryan Korsuize, kreeg geen controle over de bal om doeltreffend af te ronden. Een minuut later een grote kans voor Jazz Vermeer namens RKDEO maar zijn eerste inzet werd door doelman Deniz Pamuk gestopt en in tweede instantie werd de inzet door Bas van Dommelen tot corner verwerkt.

Het spel ging heen en weer met namens VELO doelpogingen van Rens de Vries, Rick Das, Lars de Jong en Joey Kouters en bij RKDEO via Sven van Noppen, maar succes bleef uit. In de 38e minuut wel beweging op het scorebord met de openingstreffer van Lars de Jong, die goed wegdraaide van zijn tegenstander en de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen: 1-0. Tot aan de rust kwam er geen verandering meer in deze stand.

In het begin van de tweede helft doelpogingen aan beide kanten, maar Olaf Kramer (RKDEO) en Joey Kouters (VELO) waren niet succesvol in de afronding. In de 55e minuut wel blije gezichten bij de gasten toen Jacky Doorschodt, na een voorzet van Tomas Prieto, met een strakke kopbal de stand in evenwicht bracht: 1-1. Deze gelijke stand was van korte duur, want in de 62e minuut kwam VELO weer op voorsprong via Rens de Vries, die een voorzet van Lars de Jong wist te verzilveren: 2-1.

Aan beide kanten werden de nodige verse krachten ingebracht met bij VELO Mart Dubbeld, Erik Letsch, Emiel Rours en Sietse Fidom voor Bas van Dommelen, Joey Kouters, Vince van Egmond en Irshan Jagbandhan. Mart Dubbeld zag, na een voorzet van de actieve Lars de Jong, zijn kopbal naast gaan en VELO-doelman Deniz Pamuk was de baas over een inzet van RKDEO-spits Sven van Noppen.

Met deze 2-1 stand leek de wedstrijd te eindigen, maar in de laatste tien minuten wist VELO toch nog tweemaal te scoren. Op een assist van Lars de Jong bracht Rens de Vries met zijn tweede doelpunt de 3-1 op het scorebord en Emiel Rours verraste RKDEO-doelman Huub Koning met een afstandsschot en bepaalde daarmee de 4-1 eindstand.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ebink, die een goede wedstrijd floot, kan VELO met deze overwinning wat ruimer ademhalen en zal RKDEO nog punten moeten pakken om volgend seizoen ook eersteklasser te zijn.

Komende zaterdag 27 april, Koningsdag, is er geen competitie. Zaterdag 4 mei gaat VELO, gestegen naar de derde plaats, op bezoek bij sv Nootdorp, dat na een dramatische start aan een opmerkelijke wederopstanding bezig is. Ondanks de ruime nederlaag bij LFC gaat sv Nootdorp nog wel aan de leiding in de tweede periode. Thuis pakte VELO een ruime 4-0 zege, maar in deze wedstrijd zal het zeker niet zo gemakkelijk gaan.