4e Divisie: Westlandia haalt nipte, maar verdiende zege binnen

Het duel tussen Westlandia en Heerjansdam ving een kwartier later aan dan gepland. Na negentig minuten kon Westlandia opgelucht ademhalen en was een kleine, maar dik verdiende 2-1 overwinning een feit op het bezoekende Heerjansdam.

Tekst: Ton Beije

Westlandia kwam sterk uit de startblokken en kreeg al gelijk een kans, maar Sergi Roeleveld schoot de bal in het zijnet. Na twaalf minuten een nieuwe mogelijkheid voor de gastheren, maar doelman Oscar Roos van Heerjansdam was attent op een schot van Anass Achahbar. Na een kwartier kreeg Westlandia een uitgelezen mogelijkheid om aan de leiding te komen. Er werd hands gemaakt in de zestien bij de bezoekers en Hidde van der Arend mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij schoot te zwak in, waardoor doelman Oscar Roos de pingel kon stoppen.

Rebound

Na een half uur kwam Heerjansdam er goed uit. Een knap schot van Jelmer Nugteren werd even fraai gestopt door Westlandia-goalie Jordie van Leeuwen. Vijf minuten voor rust was Westlandia weer dicht bij de openingstreffer. Een schot van Robin Buwalda werd gestopt door doelman Roos en in de rebound trof Anass Achahbar de paal. Bij rust gaf het scorebord dus een 0-0 stand aan.

Hoekschop

In de tweede helft wist Westlandia na elf minuten dan toch op voorsprong te komen. Uit een hoekschop van Anass Achahbar kopte Tristan Croes de bal langs doelman Roos: 1-0. Drie minuten later was de thuisploeg dicht bij een verdubbeling van de marge. Tristan Croes was twee keer gevaarlijk met een kopbal, maar bleef vooralsnog bij 1-0. Met een uur op de klok probeerde Zion Valies het met een schot, maar weer was doelman Roos een sta-in-de-weg.

Langszij

In plaats van de voorsprong te vergroten, keek Westlandia na 65 minuten tegen een 1-1 stand aan. Zwak uitverdedigen aan Naaldwijkse kant werd door Jelmer Nugteren afgestraft en bracht de bezoekers langszij: 1-1. De vreugde bij Heerjansdam was echter van korte duur, want twee minuten na de gelijkmaker kwam Westlandia weer aan de leiding. Sergi Roeleveld (archieffoto) joeg de bal vanaf zo’n twintig meter tegen de touwen: 2-1.

Counter

In het restant van de wedstrijd moest Westlandia uitkijken voor een counter van de bezoekers. Ronan van der Tak was dicht bij de gelijkmaker, maar knalde in kansrijke positie de bal over het Westlandse doel. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci haalde de verdiende zege over de eindstreep en kon tevreden het speelveld verlaten. Over twee weken wacht de uitbeurt bij ASWH, dat zaterdag de kampioenvlag kon hijsen.

(Foto: Orange Pictures)