2e Divisie: Scheveningen in extra tijd naar gelijkspel tegen HHC

Scheveningen moest het in speelronde 30 op sportpark Houtrust opnemen tegen HHC Hardenberg. Van deze tegenstander werd in de uitwedstrijd in de slotfase met 3-4 gewonnen door een doelpunt van Lex Immers. Dit keer was het weer Lex Immers die in de extra tijd een penalty benutte en daarmee één punt uit het vuur sleepte.

Tekst: John Carlier

Voor HHC Hardenberg was deze wedstrijd niet meer van belang, maar ondanks dat gegeven begon het team van trainer Pascal Diender toch goed aan de wedstrijd, wat in de achtste minuut al tot een gevaarlijk schot leidde van Thomas Reinders. En in de tiende minuut was het weer de goed spelende Reinders, die de kwaliteiten van Sven van der Maaten op de proef stelde en moest ervaren dat deze doelman een moeilijk te passeren keeper is.

Opleving

Pas in de twaalfde minuut was er even een opleving bij Scheveningen door een schot van buiten het strafschopgebied van Lex Immers, maar de bal kwam recht in de handen van de keeper. Het was inderdaad een korte opleving, want na deze kans was het HHC Hardenberg dat domineerde tot aan de rust. Jesper Drost had op een voorzet van Thijmen de Lange de 0-1 op het scorebord kunnen zetten, maar was net te laat om de bal in een leeg doel te plaatsen.

Kaarten

Het was wachten op de openingsscore van HHC Hardenberg, maar ook de vrije trap die op de rand van het strafschopgebied genomen mocht worden ketste af op de muur van de verdediging van Scheveningen. Wellicht enigszins gefrustreerd omdat het niet lukte om te scoren kreeg Jesper Drost een gele kaart die waarschijnlijk een reactie opriep bij de assistent-trainer en die vervolgens de rode kaart kreeg. Maar ondanks deze kaarten was HHC Hardenberg niet van slag en had Rob van der Leij de 0-1 op het scorebord kunnen laten zetten, maar zijn kopbal ging net over.

Uitstel

Het was uitstel van executie, want diezelfde Rob van der Leij kopte in de zevenendertigste minuut wel raak. Volkomen vrijstaand kon hij de bal gemakkelijk langs doelman Sven van der Maaten koppen: 0-1. Hierna volgde een fase waarbij het wachten was op de 0-2. Het was eerst Thijmen de Lange die een niet te missen kans kreeg in de negenendertigste minuut, maar door goed keeperswerk kon een doelpunt worden voorkomen. Maar een minuut later was het wel raak en weer was het Rob van der Leij die volkomen vrijstaand de 0-2 kon inkoppen. Een terechte ruststand die werd veroorzaakt door niet alleen zwak verdedigen, maar ook het matige spel in zijn geheel van Scheveningen.

Veelbelovend

Wellicht zijn er in de rust enige harde woorden in de kleedkamer gevallen, want de start van de tweede helft van Scheveningen was veelbelovend. Het begon in de aanvangsfase hoopvol met drie corners op een rij, maar zonder resultaat. Maar de veelbelovende start was van korte duur, want HHC Hardenberg nam het initiatief weer over. Wellicht riep dit toch wat frustratie op bij spelers van Scheveningen, want tot aan de tachtigste minuut werden er vier gele kaarten aan spelers uitgedeeld.

Wisselen

Dit was aanleiding voor trainer John Blok om te wisselen. De tegenvallende Ian van Baalen werd er uitgehaald en Barry Rog mocht proberen meer strijd in de wedstrijd te gooien. Dit lukte ook, want in de tweeëntachtigste minuut was het Taygeorni Elvilia die het met een afstandsschot probeerde, maar dat nog niet tot het gewenste succes leidde. Maar een minuut later was het wel raak. Het was Huseyin Dogan die de keeper met een schot van buiten het strafschopgebied verraste en de bal in de uiterste hoek zag verdwijnen. Deze 1-2 stand gaf Scheveningen toch hoop om er een gelijkspel uit te halen.

Strafschop

John Blok wisselde nog twee spelers. Het was invaller Barry Rog die bijna de gelijkmaker op zijn naam mocht schrijven, maar de keeper kon de bal nog net tot corner tikken. In de extra tijd kwam toch nog die gelijkmaker. Het was weer Huseyin Dogan die het strafschopgebied inging en uiteindelijk ten val werd gebracht. De scheidsrechter wees resoluut, ondanks enkele reacties van HHC Hardenberg, naar de stip en Lex Immers (foto) mocht proberen om de gelijkmaker te scoren. Dankzij zijn routine deed hij dat op voortreffelijke wijze door de bal hard en hoog in de touwen te schieten: 2-2. De keeper was kansloos. Uiteindelijk toch nog een punt binnengehaald, waardoor Scheveningen nu nog drie punten van de nacompetitiezone is verwijderd.