ADO Den Haag komt ook niet langs nummer vijftien FC Eindhoven

ADO Den Haag wist in een goed gevuld Bingoal Stadion (ruim achtduizend toeschouwers) het publiek weer geen leuke wedstrijd voor te schotelen. Na een 1-0 voorsprong kwam FC Eindhoven na de doelwisseling simpel terug tot 1-1. Weer twee punten inleveren, nu bij de nummer vijftien van de KKD.

Tekst: Ton Beije     |      Foto’s: Eric de Wit

De technische staf was weer met een verrassende opstelling gekomen. Henk Veerman, de topscorer van de ploeg, zat – evenals Daryl van Myghem – de speler met de meeste assists – op de bank. Jort van der Sande was terug na een blessure en er was een plek in de basis ingeruimd voor Sylvinho Esajas en Jerry van Wolfgang. Timothy Dereijck (blessure) en Jari Vlak (net vader geworden) waren niet beschikbaar.

Opvallend was, dat nog voor de wedstrijd een aanvang had genomen, een speler van de thuisploeg, onder leiding van John Nieuwenburg, aan het warmlopen was. Na tien minuten moest trainer Kalezic de eerste wissel al toepassen. Captain Kürsad Sürmeli kon niet verder en werd vervangen door Dhoraso Klas.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig, in ieder geval niet om als toeschouwer op het puntje van je stoel te gaan zitten. De eerste mogelijkheid was wel voor ADO Den Haag. Op aangeven van Van Wolfgang kopte Jort van der Sande de bal goed naar de grond, maar doelman Jorn Brondeel reageerde attent. Aan de andere kant leek oud-ADO Den Haag-speler Evan Rottier kansrijk te worden, maar hij zocht het vijandelijke doel te hoog.

ADO Den Haag had het eerste bedrijf wel het meeste balbezit, maar van echt oogstrelend voetbal was zeker geen sprake en er werd slordig omgegaan met balbezit. Toch kwam de thuisploeg – op dat moment verdiend – aan de leiding. In de 24e minuut had Jerry van Wolfgang een goede actie in huis, kwam oog-in-oog met doelman Brondeel en met een fraai stiftje zette hij ADO Den Haag op 1-0. Met die stand zochten beide teams ook de kleedkamer op voor de rust.

Hoewel de ADO-fans hun ploeg bleven aanmoedigen, kwam al snel de teleurstelling. Het tweede bedrijf was nog maar elf minuten oud, of Farouw Limouri kon geheel vrijstaand – na een hoekschop – eenvoudig de gelijkmaker langs doelman Nick Marsman koppen: 1-1. Bijna namen de Brabanders vlak daarna de leiding, maar de ingevallen spits Mart Leider (die vorig weekend terug van een blessure ook al had gescoord) zag zijn inzet naast het Haagse doel verdwijnen.

Aan Haagse kant bleef het allemaal heel matig wat er op de prima grasmat werd gelegd.  Vaak ging de ploeg niet goed om met balbezit. FC Eindhoven kreeg een volgende mogelijkheid via weer Farouw Limouri, maar hij vond doelman Marsman op zijn weg. Het scorebord gaf tegen de nummer vijftien nog steeds de 1-1 stand aan. De actieve Alex Schalk had in deze wedstrijd niet veel geluk met zijn schoten en vond regelmatig de goed keepende Brondeel op zijn weg.

Met nog zo’n twaalf minuten op de klok kwamen eindelijk de wissels bij ADO Den Haag in het veld. Henk Veerman mocht aantreden, evenals Joel Ideho en Malik Sellouki. Het publiek hoopte op een ommekeer, een wat beter ADO Den Haag, dat alsnog op weg zou gaan naar de (nipte) zege. De wissels brachten nog wel gevaar, een voorzet van Henk Veerman voorlangs en een goed schot van afstand van Ideho, dat fraai gekeerd werd door doelman Brondeel, maar het bleef verder allemaal heel pover wat de gastheren op de mat legden. Het scorebord gaf nog steeds de 1-1 aan na het laatste fluitsignaal van de ook heel pover fluitende Alex Bos (hij trok slechts vier minuten bij na zo’n acht wissels en twee blessurebehandelingen….).

En weer verspeelde ADO Den Haag op eigen veld punten. In de laatste drie thuisduels werden acht van de negen punten ingeleverd. De vraag blijft of de ploeg op tijd in een de juiste flow komt om en rol te gaan spelen in de nacompetitie. De ploeg van Darije Kalezic wacht nu een tweetal uitwedstrijden (maandag 29 april Jong FC Utrecht en vrijdag 3 mei NAC Breda), wellicht dat het team buitenshuis tot meer in staat is.

Opstellingen

ADO Den Haag:
Marsman; Absalem, Siereveld, Surmeli (12. Klas), Waem (78. Ideho), Asante, Vigen (77. Sellouki), Van Wolfgang (62. Van Mieghem), Esajas; Van der Sande (77. Veerman) en Schalk.

FC Eindhoven:
Brondeel; Ogenia, Wouters, Amevor, Limouri, Seedorf; Kökcü, El Bouchataoui, Dorenbosch (62. Lieder), Rottier, Simons.

Lees verder