Vrouwen 2B/2C: Forum Sport wint doelpuntrijk duel van Kloetinge

In het uitduel bij Kloetinge voerde Forum Sport een voetbalshow op en stapte met een duidelijke 3-8 overwinning van het veld.  Ariston’80 kon de Voorburgse koploper niet helpen. XerxesDZB schoot een half dozijn treffers langs de studentes.

2e klasse B

Foreholte VR – RKAVV VR

In Voorhout kon RKAVV geen potten breken. In de blessuretijd van de eerste heft kwam Foreholte op een 1-0 voorsprong. Diep in het tweede deel van de wedstrijd gooide Foreholte het duel op slot: 2-0.

2e klasse C

Kloetinge VR – Forum Sport VR

Kloetinge veroverde de meeste punten in thuisduels en kwam na vijf minuten spelen met 1-0 voor. Forum Sport was meteen wakker en kreeg de ene na de andere kans. Toch duurde het tot de 35e minuut voordat de terechte 1-1 via Taria Doornkamp viel. Kort daarna was Doornkamp opnieuw trefzeker: 1-2. Uit een vrije trap kwam Kloetinge vlak voor rust weer op gelijke hoogte: 2-2.

In de tweede helft een ontketend Forum Sport (foto) van trainer Marco Sloos met uitstekend combinatievoetbal. In een storm op het doel van Kloetinge scoorden Ginger Wouters (2x) , Eline Hoogteijling (2x) en Traia Doornkamp: 2-7. Na een tegentreffer uit een strafschop was het slotakkoord voor Roxanne Vissers die de 3-8 op het bord zette.

SEP VR – VVAC VR

Op eigen veld vergat SEP zichzelf te belonen tegen VVAC. De Delftse ploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong door doelpunten van Nina de Letter en Annemijn Kreffer, maar zag de bezoeksters in beide gevallen weer op gelijke hoogte komen: 2-2.

DSVP VR – SSS VR2

Op eigen veld was DSVP veel in de aanval de eerste helft, maar kon pas negen minuten voor de rust de openingstreffer produceren. Uit een bal van Geena Toussaint kon Stella van Oostrom de bal het doel in werken: 1-0. Op slag van rust viel de 2-0. Weer was Toussaint de aangever nu was Nienke Roos de doelpuntenmaakster. In de tweede helft was DSVP dominant, maar ook nu bleef een treffer lang uit. In de 79e minuut nam Luna Schipma de 3-0 voor haar rekening. Het laatste woord was voor Geena Toussaint, die de eindstand in de slotfase op 4-0 bepaalde.

Ariston’80 VR – XerxesDZB VR

Ondanks de ruime nederlaag konden de studentes nog redelijk goed meekomen met het sterke XerxesDZB. Ariston’80 kreeg zelf ook wat kansen om te scoren, maar kon die niet benutten. De spits van de Rotterdamse vrouwen strafte de fouten in de verdediging van Ariston’80 genadeloos af. Na een 0-4 ruststand eindigde het duel in 0-6.