O23 3C/3D: FC Zoetermeer winst stadsderby van DSO, HVV verslaat VVSB

Op De Diepput boekte HVV een knap resultaat door koploper VVSB te verslaan. FC Zoetermeer zette een goede stap richting promotie door winst op DSO. FC ’s-Gravenzande hield aan het uitduel bij VOC een punt over.

3e divisie C

HVV O23 – VVSB O23

HVV boekte een verrassende zege op lijstaanvoerder VVSB. Door treffers van Abdulrahman Mohamed, Lodewijk Dekker en Diego de Steur kwam een 3-2 eindstand op het scorebord te staan. Door de overwinning heeft HVV het verblijf in de derde divisie bijna veiliggesteld.

3e divisie D

FC Zoetermeer O23 – DSO O23

Tot aan de rust hielden de beide Zoetermeerse ploegen elkaar in evenwicht. In de tweede helft kon FC Zoetermeer het duel naar zich toe trekken. Na de 1-0 van Olaf Schrijver schoot Ted Lieffering de 2-0 eindstand op het bord voor de ploeg van trainer Ferdy Macnack (foto). FC Zoetermeer staat nu op een tweede plaats en kan als het die positie kan vasthouden aan het eind van het seizoen promotie bewerkstelligen.

VOC O23 – FC ‘s Gravenzande O23

Al na vijf minuten kwam de Rotterdamse thuisploeg op voorsprong uit een hoekschop. VOC hield de voorsprong lang vast. Na tien minuten in de tweede helft dachten de Westlanders recht te hebben op een strafschop na het onderuithalen van Koen Groenewegen, maar de arbiter besliste anders. Halverwege de tweede helft viel toch nog de 1-1 dankzij Yuri Dijkman. FC ’s-Gravenzande kreeg nog kansen op de overwinning, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel.