4e Divisie: DSO lijdt kostbare nederlaag

Vierde Divisionist DSO leed zijn zestiende nederlaag van dit seizoen door met 2-1 onderuit te gaan bij Smitshoek.

,,Het is een repeterend verhaal, maar DSO speelde weer een goede wedstrijd”, concludeerde Bert de Best namens de technische staf. ,,Na zes minuten was er sprake van een fraaie goal van Tim Ceder (foto) na een kopbal van Hugo Botermans. Tien minuten later had het 0-2 moeten staan, maar de keeper van Smitshoek wist op knappe wijze redding te brengen. Smitshoek werd sterker, waar vooral Koolwijk en Bruins de lijnen uitzetten en zij waren dan ook dominant bij Smitshoek.”

Buitenspel

Smitshoek scoorde vervolgens tweemaal, waarna de laatste treffer in duidelijke buitenspelpositie plaatsvond, maar de scheidsrechter keurde de treffer alsnog goed. Het had dus 0-2 moeten staan, maar het werd in de eerste helft dus 2-1.

Omzetten

In de rust vond er een aantal omzettingen plaats. Bert de Best: ,,Smitshoek werd vervolgens naar achteren gedrukt en wist het niet meer. De ene na de andere kans kreeg DSO, maar de bal wilde er niet in. DSO speelde alles of niets, maar het zat wederom niet mee. Iedereen van DSO kan trots zijn op de wijze waarop gestreden is tegen een elftal waar zelfs spelers in zaten die Europees voetbal speelden. DSO verdiende wederom meer en liet zien een eenheid te zijn.”

DSO staat laatste met 20 punten uit 26 duels. Nummer voorlaatst VOC heeft zeven punten meer.

Lees verder