Wedstrijd begint veertig minuten later: tenue niet in orde

De wedstrijd in de eerste klasse C zondag tussen TAC’90 en sv Den Hoorn begon liefst veertig minuten later. De waarnemer van de KNVB en de scheidsrechter, de 22-jarige Joey Meuwese, gingen niet akkoord met het tenue van sv Den Hoorn.

sv Den Hoorn bleek niet een reserve/uittenue bij zich te hebben. TAC’90-trainer Rob Gieben: ,,De kleurstelling van de kousen en broek waren identiek aan het TAC’90-tenue, wat dus, zo heb ik begrepen, volgens het KNVB-reglement niet akkoord is. De scheidsrechter en de waarnemer gingen hier dus niet mee akkoord.”

Gevolg was dat de materiaalman van sv Den Hoorn terg moest naar Den Hoorn om andere kleding op te halen. En dat betekende voor beide teams dus extra lang wachten om aan het belangrijke ‘kelderduel’ te kunnen beginnen. ,,Niet bevorderlijk natuurlijk voor de concentratie vooraf”, vindt ook TAC-trainer Rob Gieben.

De tenues waren uiteindelijk afwijkend genoeg!

Beide teams moeten angstvallig naar onderen kijken, dus de punten waren heel duur in dit duel. TAC’90 won op de valreep en is dus drie belangrijke punten rijker.

Wel opmerkelijk allemaal voorafgaand aan zo’n belangrijke wedstrijd. Maar oké, waar gewerkt wordt, worden nu eenmaal fouten gemaakt!

Lees verder