Futsal: zvv Den Haag-mannen nemen volle buit mee uit Brabant

Afgelopen vrijdag reisde de selectie van interim-coach Morad Chalhi naar Bergen Op Zoom om de confrontatie aan te gaan met Bristol Team.

Tekst: Nick Taal

zvv Den Haag domineerde vanaf het begin en kwam al snel op 0-1 door een doelpunt van Mo Ouarraki (foto). Door het wisselen kwam er toch wat onzekerheid in de ploeg, wat resulteerde in wat fouten, die door Bristol Team meedogenloos werden afgestraft, wat een ruststand van 3-1 opleverde.

Herboren

In de rust heeft Morad Chalhi even duidelijk gemaakt wat er fout gegaan was en heeft hij de puntjes op de i gezet. Het heeft dus even gebliksemd in de kleedkamer. zvv Den Haag kwam daardoor als herboren uit de kleedkamer en nam het heft weer in handen.

Bristol Team werd achteruit gedwongen en het kwam er nog maar sporadisch gevaarlijk uit. Als dat gebeurde, dan stond Oussama Zayzaoui zijn mannetje in het doel. Faysal Karoumi verzorgde de aansluitingstreffer uit een zeer snelle omschakeling: 3-2. Toen Djamel Boerstra de 3-3 op het bord had gebracht na een mooie actie van Mo Ouarraki, was de strijd helemaal open.

Dank

Morad Chalhi liet reservedoelman Elias Chouardi ook nog invallen als dank voor zijn loyale steun tijdens het seizoen en hij heeft ook nog een paar knappe reddingen verricht. Mo Ouarraki liet doelman Mark Smith (op het veld ooit actief bij DHC) kansloos met een schuiver in de hoek en zvv Den Haag kwam wederom op voorsprong 3-4.

Vijf overtredingen

De laatste minuten waren hectisch omdat zvv Den Haag ondertussen op vijf overtredingen stond en Bristol Team loerde om een overtreding uit te lokken. Tegelijkertijd liet zvv Den Haag een paar grote kansen liggen om de zege definitief over de streep te trekken. Zo werd er een benauwde, maar verdiende overwinning behaald en konden de punten netjes mee naar Den Haag.

Lees verder