Futsal: Lugdunum en Berkel trekken zich terug uit zaalvoetbal

Ludunum en Berkel zullen volgend seizoen niet meer op niveau uitkomen in de zaal. Staga won in leiden in een doelpuntrijk duel van Lugdunum.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e Divisie B

In de eerste divisie B speelde zvv Den Haag in sporthal de Boulevard (Bergen Op Zoom) tegen Bristol Team. De Haagse ploeg won haar vijfde duel van dit seizoen nipt met 3-4. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

FC Westland was vrij

Topklasse B

Lugdunum – Stanga

Voordat de wedstrijd begon wist Lugdunum aan Haaglanden Voetbal al te melden, dat het dagelijks bestuur van Lugdunum heeft besloten om haar zaalafdeling op te heffen en volgend seizoen het team niet in te schrijven bij de KNVB. Reden van het niet inschrijven zou te maken hebben met het overlijden van oprichter en kartrekker Dick Bakker.

In sporthal De Zijl (Leiden) won Stanga, na een ruststand van 2-2 en ondanks dat Lugdunum met 6-2 voorstond, nipt met 7-8. Leo Lustig (2x), aanvoerder Samet Yarim, Amin Benarsa, Sasha Yazdi, Hicham Mokhtari en Stef Ackermans hadden de eer om in deze laatste competitiewedstrijd in de zaal voor Lugudunum de doelpunten te maken

Bij Stanga was Né-Shawn Morris de grote man. Hij paseerde Lugdunum-doelman Jelle But maar liefst zesmaal. Gregory Overman mikte eenmaal raak. Helaas voor Stef Ackermans was hij ook zo ongelukkig zijn eigen doelman te verrassen. Scheidsrechter Abderrahim Essaghir heeft tijdens de wedstrijd Lugdunum-aanvoerder Samet Yarim tweemaal de gele kaart (rood) getoond en daardoor moest hij vroegtijdig de zaal verlaten. Na de wedstrijd ging hij nogmaals verhaal halen en kreeg weer een directe rode kaart voorgehouden.

ASW – Zuid West DH

In de Waddinxsveense sporthal De Dreef won ASW met 4-0 van Zuid West DH.

Berkel – Tutor

Ook Berkel gaat stoppen met zaalvoetbal op dit niveau en zal dus ook volgend seizoen niet terugkeren. Tutor was ook de betere ploeg, maar kon bijna niet tot scoren komen, alleen Albert Wasswa wist raak te schieten. Ook mikte Fedor Perelaer raak, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Mede daardoor verloor Tutor met 2-1.

LFC – Stompwijk’92

Stompwijk’92 speelde vol op de aanval om zo veel mogelijk te scoren, LFC daarentegen beperkte zich tot het spelen op de counter. Secretaris Errol Wong-A-Soy mocht het scorebord elf keer omdraaien. De ploeg van coach Naim el Yousfi (LFC) won met 7-4. Namens Stompwijk’92 scoorden Stijn van Leeuwen (3x) en Lars van Santen.

Multicult – FC Westland 2

In de Topsporthal van Sportcampus Zuiderpark begon dit duel wat later dan gepland, vanwege slechte parkeergelegenheid bij en rond om het sportcomplex, dat eigenlijk niet geschikt is voor KNVB-competitiewedstrijden.

Beide ploegen wilde niet verliezen en maakten er een zeer spannende wedstrijd van. De ploeg van coach Basri Güçlü won, na en gelijke stand in de rust (2-2), uiteindelijk nipt met 6-5. Namens Multicult scoorden Ali Yildiz, Ayoub Loukili (beiden 2x), Efe Biyik en Bilal el Gholabzouri. Voor FC Westland troffen Hamza Boukhari (2x), Hassan El Ghalbzouri, Rida Aarab en James Dhanai.

Reactie KNVB op terugtrekking Lugdunum en Berkel

Navraag bij de KNVB over terugtrekking van zowel Lugdunum en Berkel (en eerder Futsal Rotterdam) reageerde de competitieleider KNVB schriftelijk: ,,Waarschijnlijk zal de nacompetitie gewoon gespeeld worden. Aanstaande maandag (22 april red.) zullen we beslissen over de mogelijkheid van een versterkte promotie van de Hoofdklasse naar de Topklasse, en eventueel het behoud van Tutor in de Topklasse. Op dit moment kan ik daar echter nog niets over zeggen.”

 

Lees verder