Gustavo Hamer (ex-ADO) op punt van degraderen met Sheffield United

Sheffield United, de Premier League club van ADO Den Haag jeugdexponent Gustavo Hamer (foto), staat op het punt uit de hoogste Engelse afdeling te degraderen.

Tekst: Peter Petit

De ploeg van Hamer verloor zaterdag op eigen terrein in een cruciale degradatietopper met 1-4 van het Burnley van Viktor Kompany en keert woensdag bij verlies tegen Manchester United na één jaar terug naar de EFL Championship.

Degradatie

Met slechts zestien punten moet de ploeg uit de industriestad in de laatste vijf wedstrijden nog minsten elf punten zien te halen om zeker te zijn van verlenging van verblijf in de Premier League. Manager Chris Wilde van Sheffield United ziet de onmogelijkheid hiervan in en heeft zich inmiddels neergelegd bij degradatie. Hij hoopt op een spoedige terugkeer van zijn team in het hoogste voetbalniveau in Engeland.

Gouden lichting

Gustavo Hamer, na zijn vertrek bij ADO Den Haag deel uitmakend van de ‘gouden lichting’ van de B1 van Feyenoord, landskampioen in 2014, maakte het zaterdag nog een beetje spannend door met een prachtige krul de bal in de verste hoek achter de uitblinkende doelman Muric van Burnley te schieten, waardoor de stand op 2-1 kwam. Maar na het doelpunt van de middenvelder stelde Burnley weer snel orde op zaken, won uiteindelijk met 1-4, maar kan zich met een voorlaatste plek op de ranglijst, ook nog allesbehalve veilig wanen in de strijd om degradatie. Afgelopen zomer verruilde de Braziliaans-Nederlandse voetballer Hamer Championship team Coventry City voor Sheffield United, dat na twee jaar weer terugkeerde naar de Premier League. De 26-jarige Hamer staat nog tot medio 2027 onder contract bij ‘The Blades’.

(Foto: Orange Pictures)

 

 

Lees verder