Vredenburch legends op Europees avontuur

Afgelopen week hebben de Vredenburch legends een trip gemaakt naar Torrevieja. Onder de Spaanse zon werd het natte en koude Nederlandse voorjaar ontvlucht en kon er weer eens gevoetbald worden.

De tegenstand kwam van de legends van FC Torrevieja, waar trainer Gabriel Samper – een grootheid op voetbalgebied in deze Spaanse badplaats – een sterke selectie had samengesteld. Om 20.30 uur floot de Roemeense scheidsrechter voor het eerst en deed dat verder op een wijze als Bas Nijhuis.

Moeilijk

In de eerste helft hadden de legends van Vredenburch het nog even moeilijk om de lunch van de middag te verwerken en tegelijkertijd de focus op het spel te houden. Dat leverde een wat geflatteerde 3-0 achterstand op. Na rust kwamen de paars-witten beter voor de dag en begon de inhaalrace. De 3-1 van Wesley S. was zo mooi dat een Spaanse tegenstander het bekende schoenpoetsgebaar maakte. Bert Brok raakte met zijn befaamde traptechniek de lat.

Druk

De druk op het doel van de Spanjaarden hield aan, maar na een counter werd het toch 4-1. De 4-2 van opnieuw Wesley S. leverde nog wat paniek op bij de tegenstander, maar is wel een redelijke uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Het enige smetje op deze topper was een rode kaart voor Paul de Brabander, die in zijn eigen strafschopgebied een schwalbe uitvoerde.

Padel met Cromvliet

Na afloop was het nog lang onrustig in Torrevieja, maar de volgende dag werd er weer fris en fruitig gepadeld. Hierbij hadden ook de Legends van Cromvliet zich aangesloten. Tot slot werd het weekend nog even geëvalueerd onder het kijken van de Nederlandse Bekerfinale en El Classico.

Lees verder