HV Toernooi – Vrouwen Cup: DSVP bereikt finale ten koste van Forum Sport

In het vrouwentoernooi zijn de finalisten bekend. RKAVV bereikte al eerder de finale dankzij een zege op DSO. Op maandagavond schakelde DSVP verassend Forum Sport met ruime cijfers uit. De club uit Pijnacker mag nu ook op 15 juni op het terrein van FC ’s-Gravenzande haar opwachting maken.

Tekst: Roland van der Linden    |       Foto’s: Sander de Hollander

Op eigen veld kwam DSVP al in de elfde minuut op voorsprong. Marita Roeten werd door Forum Sport-keepster Dominique van der Meulen binnen de beruchte lijnen gevloerd. Arbiter Nino Guergouri wees naar de stip en Nienke Roos was trefzeker vanaf elf meter: 1-0.

Met een half uur op de klok zag een Forum Sport-speelster haar inzet via de lat over het doel heen gaan. Vlak voor de rust was DSVP binnen drie minuten twee keer trefzeker. Een voorzet van Gina Toussaint vanaf de achterlijn werd door Roeten ingekopt. De 3-0 werd daarna gemaakt door Gina Toussaint op aangeven van Romy Bruins.

Na de hervatting ging Forum Sport duidelijk op zoek naar doelpunten. Een voorzet van de achterlijn werd door Ginger Wouters net naast het doel gewerkt. Tien minuten na de rust dachten de Voorburgse vrouwen te scoren, maar de treffer werd ondanks de vele protesten afgekeurd vanwege buitenspel. Vier minuten later werd het dan toch 3-1. Na een scrimmage voor het doel kon Taria Doornkamp de bal binnen werken.

In de 67e minuut was het duel beslist. Een vrije trap van ongeveer 25 meter afstand van Romy Bruins ging over de muur heen direct het doel in. Met een 4-1 achterstand bleef Forum Sport de aanval zoeken, maar gaf achterin wel ruimte weg. Ondanks de vele aanvallen hoefde DSVP-keepster Claudia van der Helm niet verder te vissen en bleef de stand 4-1.