Nieuwsflits Keuken Kampioen Divisie

Haaglanden Voetbal brengt regelmatige ook nieuws van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, waarin ook de Haagse trots ADO Den Haag uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Een collectief van Maastrichtse ondernemers moet MVV van de ondergang redden. De club koos voor het plan van de lokale ondernemers en niet voor het plan van Amerikaanse investeerders om het voortbestaan van de ‘Sterrendragers’ op orde te brengen. Om de club weer schuldenvrij te maken moet er naar verluidt via het collectief een bedrag van vijf miljoen euro in de noodlijdende club gepompt worden. De Maastrichtse club heeft een schuldenlast van 2,5 miljoen euro, waarbij ook nog eens een jaarlijks tekort van een miljoen euro op de begroting komt.

Beschikbaar

Het Maastrichtse collectief, waaronder waarschijnlijk ook enige ex-spelers van de club, bestaat uit vijfentwintig personen. De groep zou inmiddels aan directeur Laura van Leeuwen hebben aangegeven de door haar club gevraagde financiële middelen beschikbaar te kunnen stellen. Ondanks dat MVV niet gekozen heeft voor een verdere samenwerking met de huidige Amerikaanse investeerders, beschikken deze nog wel over vierentwintig procent van de MVV-aandelen. Voor de Maastrichtse groep investeerders is dit geen probleem en respecteren zij deze situatie.

Lees verder