Selectie Wippolder blijft grotendeels intact

De technische staf van Wippolder is erg content dat het grootste gedeelte van de selectiespelers ook komend seizoen te zien zal zijn op sportpark Pauwmolen. Het aanblijven van een grote groep spelers geeft aan, dat de club goed bezig is en dat er verder gebouwd kan worden aan de selectie.

Na achtereenvolgens een kampioenschap (2021-2022) en de tweede plek (plus nacompetitie) vorig jaar doen de Delftenaren dit jaar wederom goed mee boven in deze sterke eerste klasse. Na een mooie eerste seizoenshelft (en de eerste periodetitel) volgde er een mindere periode, maar is er nog volop zicht op wederom een mooi toetje dit seizoen.

Goede groep

Trainer Mark Moen (foto) is erg blij dat het grootste gedeelte van de selectie intact blijft. Moen: ,,Van de keepers Dion de Jong en Koen Buijze gaat alleen De Jong door. Binnen de selectie ontwikkelen enkele jeugdige keepers zich goed en zal Buijze opgevolgd moeten gaan worden. De Jong doet het momenteel goed en Buijze gaat zich focussen op zijn werk als personal trainer. Enkele keepers van buitenaf willen graag aansluiten, maar komende weken zal bekeken worden hoe de opengevallen plek in te vullen.”

Verdediging

,,De verdedigers Van Heyst, Venema, Seffelaar, Overvliet, Kasius en Tarantino houden goed stand tegen de sterke voorhoedes van de concurrenten”, gaat Moen verder. ,,Met hun kwaliteit, duelkracht en snelheid zijn ze menig aanvaller de baas. Met een aantal van hen, die na een langdurige blessure spoedig weer aansluiten, gaan wij vol vertrouwen het slot van de competitie in.”

Middenveld

,,Met de middenvelders Tetteroo, Biemans, Müller, Van Zwieten, Dill en Luisman zijn er verschillende type middenvelders inzetbaar. Door het stoppen van ervaren kracht Jordy Krassenburg en het vertrek van Tyler van Baalen naar sv Den Hoorn wordt er momenteel nog gekeken hoe deze plekken in te vullen. Met het opnieuw invullen zal deze samenstelling zorgen voor duelkracht, loopvermogen en creativiteit om veel ondersteuning te leveren aan de voorhoede.”

Voorhoede

Moen verder: ,,Van de voorhoede, bestaande uit Berto en Domenico de Vree en Hellemons zal een belangrijke speler vertrekken. Zoals eerder aangekondigd zal Daley Uythof gaan voor een nieuw avontuur bij TOGB. Een gemis voor de Delftenaren, maar ook weer een goede mogelijkheid voor andere spelers om zich door te ontwikkelen. Een aantal spelers, zoals Luisman, Venema, Muller en Prade kwam dit jaar door blessures weinig aan spelen toe, maar zij zullen er alles aan doen om komend seizoen meer van waarde te zijn. Ook veel spelers die dicht tegen de eerste groep aan zitten en in het tweede elftal spelen, zullen komend seizoen met de nieuwe tweede elftaltrainer Michael van Mullem hard werken om zich te ontwikkelen en om gezamenlijk plezier te hebben en resultaten te behalen.”

Versterkingen

Ondanks dat enkele spelers dus aangegeven hebben te vertrekken of te stoppen zal dus 85% van de selectie actief blijven. De komende weken zal er nog een enkele versterking van buitenaf toegevoegd worden aan de selectie. In combinatie met een aantal jeugdspelers dat de overstap maakt en spelers vanuit het tweede elftal die op de deur kloppen, zal dit de selectie compleet gaan maken voor een nieuwe voetbaljaargang.

Slot

Mark Moen tenslotte: ,,De komende weken zal de focus liggen op het spannende slot in de eerste klasse. Wippolder zat na een sterke eerste seizoenshelft even in een moeilijke periode, maar met het herstel van een aantal goede spelers en hard werken kan wellicht een mooie laatste eindspurt ingezet worden. Hoe het ook mag aflopen, het seizoen is met het behalen van de eerste periodetitel al geslaagd voor de blauw witten. Maar als je eenmaal zover bent gekomen en je doet het gehele seizoen mee om de bovenste plekken, wil je ook meer …..”

Lees verder