Oefenvoetbal: ADO Den Haag in besloten duel nipt langs vv Katwijk

Trainer Darije Kalezic had al aangegeven, dat zijn ploeg – om te wennen aan een nieuw systeem en om meerdere spelers nog een kans te geven zich te laten zien – enkele oefenduels zou spelen. Woensdagavond werd in een besloten duel in het Bingoal Stadion geoefend tegen Tweede Divisionist vv Katwijk.

Foto’s: Eric de Wit

Kalezic liet zijn ploeg overigens niet met vijf verdedigers starten, maar koos voor het 4-3-3-systeem. In de aanval waren Daryl van Mieghem, Henk Veerman en Joel Ideho gestationeerd.

Het begin was niet veelbelovend voor de gastheren. Al binnen zeven minuten keek ADO Den Haag tegen een achterstand aan. Bij een verdedigende actie was Van Mieghem zo ongelukkig zijn eigen doelman Tim Coremans te kloppen: 0-1. In de fase daarna niet veel echte kansen voor beide teams. Al kreeg na een kwartier op de klok Alex Schalk een mogelijkheid, maar Katwijk-doelman Mark de Vries reageerde attent.

Net voorbij het half uur was Schalk wel trefzeker en zette de gelijkmaker op het bord: 1-1. Toch moest de ploeg van Kalezic met een achterstand aan de thee, want – wat dit seizoen al veelvuldig gebeurde – door knullig balverlies, wist Matthijs Hardijk vv Katwijk wederom aan een voorsprong te helpen: 1-2.

Katwijk-trainer Antony Correira wisselde in de rust bijna zijn volledige team. Hij kwam voor het tweede bedrijf met tien nieuwe spelers. Aan ADO-kant bleven vier spelers tijdens de rust in de kleedkamer: Tyrese Asante, Matteo Waem, Silvinho Esajas en doelman Tim Coremans. Als vervangers kwamen binnen de lijnen Gylermo Siereveld, Dhoraso Klas, Sky Heese en doelman Kilian Nikiema.

Al snel kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte. Binnen twee minuten scoorde Alex Schalk na voorbereidend werk van Malik Sellouki zijn tweede treffer: 2-2. ADO Den Haag kwam in dat tweede bedrijf wat beter uit de verf en nam ook de leiding. Na dik een uur spelen knikte Henk Veerman de bal uit een hoekschop van Daryl van Mieghem langs doelman Kevin Zuyderduyn: 3-2.

Ook Kalezic bracht in het verloop van de tweede helft nog wat wissels in, maar in de stand kwam geen verandering meer, het bleef bij 3-2.