HV Toernooi – Sir Winston Cup: HVV plaatst zich voor halve finale

HVV doet het niet alleen goed in de competitie in de tweede klasse C, ook in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup heeft de ploeg van trainer Mike de Geer zich inmiddels geplaatste voor de halve eindstrijd.

Tekst: Ton Beije

Donderdagavond rekenden de Kroonleeuwen met duidelijke cijfers af met eersteklasser VELO: 6-1. Na een kwartier spelen op De Diepput nam HVV de leiding via Casper McLean, die op aangeven van Alex Burghouwt binnenkopte: 1-0.

Viermaal

Vanaf de vijfentwintigste minuut was HVV in een tijdsbestek van vijf minuten zeer trefzeker met liefst vier doelpunten. Ole de Mooij rondde een aanval over veel schijven doeltreffend af: 2-0. Een minuut later kon HVV weer juichen, want Lodewijk Dekker was succesvol na voorbereidend werk van Abddl Mohamed: 3-0. Drie minuten later waren die rollen omgedraaid en kwam de 4-0 op het scorebord. Na een half uur was de wedstrijd gespeeld toen Quinten Jakobs na een assist van weer Lodewijk Dekker de 5-0 liet aantekenen.

Eer

Nog voor de pauze maakte HVV het halve dozijn treffers vol. Na een assist van de man van de wedstrijd, Phil Altimari (foto), zorgde Alex Burghouwt voor de 6-0 ruststand. Na de doelwisseling nam HVV gas terug en wist VELO alsnog negen minuten voor tijd de eer te redden door een inzet van Emiel Rours: 6-1.

Halve finale

HVV heeft zich met deze ruime score geplaatst voor de halve finale, waarin het gaat spelen tegen de winnaar van Westlandia za-FC ’s-Gravenzande, een duel dat voor dinsdag 30 april op het programma staat. De halve eindstrijd van HVV staat gepland voor dinsdag 7 mei. De grote finaledag is op zaterdag 15 juni bij FC ’s-Gravenzande.